Forrige uke aksjonerte Utrykningspolitiet i Norge, og kolleger over hele Europa. Fartsbøller og andre skulle tas, og spesielt var døgnet 16. april til 17. april et fokusdøgn for fart.

- Kjørte etter forholdene

- Vi ble begunstiget med et særdeles krevende vær for fartskontroller, og det var nok med på å dempe farten betraktelig. Folk kjørte etter forholdene, og det var krevende for oss å sette opp utstyret, sier distriktsleder Per Einar Hollum ved Utrykningspolitiet i Midt-Norge.

Han har hovedansvaret for de to trøndelagsfylkene, samt Møre og Romsdal. Og spesielt i Trøndelag lavet snøen og regnet ned store deler av dagen.

45 førerkort i hele Norge

- På dette døgnet hadde vi 45 reaksjoner på fart, og seks førerkortbeslag i hele distriktet. I Trøndelag ble det to førerkortbeslag og ti reaksjoner på fart. Det er ikke høyt tall sammenlignet med andre UP-distrikt, og det skal været ha deler av skylden for. Det vi så på det lave antall ulykker og uhell også.  Egentlig burde folk kjørt som om det var dårlig vær hele tiden, sier han.

I hele Norge ble det gjort 45 førerkortbeslag og det ble registrert cirka 870 fartsovertredelser det ene døgnet.

- Vi hadde litt ekstra fokus resten av uka også, og vil ha kontinuerlig tjeneste daglig med fokus på fart, rus, bilbelte og atferd med mobilbruk. Våren er i anmarsj, og erfaringsmessig vil farten på veiene øke, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook