Store væpnede politistyrker fra Sør-Trøndelag politidistrikt rykket i kveld ut til Selbu. Aksjonen viste seg etter hvert å bero på en misforståelse.

Adresseavisens frilansfotograf Erling Skjervold rykket tidligere mandag kveld ut til Selbu. En østeuropeisk mann hadde stukket av fra en promillekontroll og politiet brukte både spikermatte og politihunder for å tatt mannen. Sjåføren ble pågrepet ved Rolset i området hvor elva Rotla møter Nea.

Etter å ha lett en god stund, fant fotografen kassebilen. En bergingsbilsjåfør var da i ferd med å ta med seg bilen.

- Jeg så bergingsbilsjåføren, men han forsvant. Jeg tok bildene og kjørte fra stedet, sier Skjervold.

- Misforståelse

En times tid senere rykket fotografen ut til Selbu på nytt i forbindelse med en stor væpnet aksjon. Han tok bilder av politioppbudet – som etter hvert viste seg å være på jakt etter fotografen selv.

Operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt forklarer:

- Politiet forlot stedet mens bilbergingen pågikk. Samtidig rullet det en annen bil til stedet. En mann gikk ut av bilen og bergingsbilsjåføren oppfattet at han bar på et våpen, som ble beskrevet som en pistol.Han kontaktet politiet. Ut ifra den alvorlige meldingen sendte vi flere bevæpnede enheter og pansret kjøretøy, med bistand fra Nord-Trøndelag politidistrikt, sier Pedersen.

Politiet sporet opp bilbergingssjåføren i skogen og tok en prat med ham.

- Etter hvert ble det klart for oss at det har vært en fotograf i området i forbindelse med den forrige aksjonen. Vi mistenkte at det hadde en sammenheng og at det hele var en misforståelse, sier Pedersen.

Fotovåpen

Politiet pratet med adressa-fotograf Erling Skjervold og arrangerte et møte med bilbergingssjåføren

Våpenet var Skjervolds fotoutstyr.

- Det viste seg at bergingsbilsjåføren trodde at fotoapparatet mitt var et våpen, og hadde stukket til skogs livredd. Han trodde at jeg var kompanjongen til han som ble pågrepet tidligere på kvelden, sier Skjervold.

Handlet korrekt

Wiktor Pedersen berømmer bergingsbilsjåføren.

- Det var en spesiell sak, men bergingsbilsjåføren handlet helt korrekt da han trodde at fotografen bar våpen, sier Pedersen.

Skjervold mener det hele kunne ha vært løst tidligere.

- Jeg fikk en mistanke om at det var jeg som var årsaken da politiet rykket ut til samme sted igjen. Hadde vi i pressen hatt tilgang til politiradioen, slik som tidligere, hadde vi kunnet brakt klarhet i dette mye tidligere, sier fotografen.

Væpnet politi aksjonerer mandag kveld. Foto: Erling Skjervold