Marit Malm Frafjord, Mari Molid, Kari Aalvik Grimsbø, Ida Alstad og Camilla Herrem er iferd med å ta seg av den første biten. Da er det kanskje bare rett og rimelig at de respektives familie, venner og kjente – og kanskje også ukjente – sørger for at håndballyndlingenes julegaveønsker går i oppfyllelse.

Noen av gaveønskene er muligens noe ambisiøse, men adressa.no tar med glede på seg oppgaven med å videreformidle dem. Såpass fortjener spillerne som nesten daglig gir hele Norge håndballprestasjoner å fryde seg over, med unntak av søndagens pinlige 19-24-tap for Sverige. For lørdag er det duket for semifinale mot Danmark.

Til Camilla

Og ikke overraskende går Camilla Herrem hardt ut.

- Jeg ønsker meg en massasjestol. Så om noen der ute vil bidra, så er det bare å ringe, ler hun.

- Vil du vite om det på forhånd, eller vil du bli overrasket på julaften?

- Jeg kan godt få vite det på forhånd, sånn at ikke flere dukker opp med en massasjestol. Jeg har ikke plass til flere enn én i leiligheten min i Trondheim.

Herrem har ønsket seg massasjestol i flere år, men ingen har foreløpig oppfylt ønsket.

- Jeg ga litt opp i fjor, men nå er jeg på igjen. Med en full offensiv, gliser hun.

- Har du flere ønsker?

- Nei, jeg føler dette er veldig bra. Eller; jeg ønsker at leiligheten min blir solgt, sånn at jeg kan kjøpe meg en ny og større en. Da får jeg plass til en hund. Jeg ønsker meg en Briard. Også trenger jeg Kari Traa-gensere som jeg kan trene i. Mange gensere i mange forskjellige farger. Det er bare å sende til Camilla Herrem i posten, sier hun.

Julestrømpe-suksess

Marit Malm Frafjord er slett ikke snauere, og hvorfor skulle hun være det? Med EM-gull og OL-gull på merittlisten skulle det bare mangle at hun blir gjort litt stas på.

- Jeg vil ha en diamantring. En stor en. Hvis ikke det dukker opp, viser det kanskje at de ikke er så glade i meg, sier hun – halvt alvorlig, mest på spøk – rettet mot sine nærmeste.

Utover det har hun kjøpt hus i Viborg, og vil ha mye besøk.

- Folk kan kjøpe seg en flybillett og komme nedover en tur, sier hun.

Under fjorårets VM i Kina gikk Malm Frafjord hardt ut mot mora etter at sistnevnte mente datteren var for gammel til å få julestrømpe. Men etter oppslaget på adressa.no ble det orden i sysakene, og strekspilleren var godt fornøyd med fjorårets julestrømpe.

- De hadde tatt hintet. Men jeg blir skuffet i år igjen om det ikke blir en julestrømpe nå.

- Skriv at hun er singel

Mens adressa.no snakker med Herrem om hennes julegaveønsker kommer Malm Frafjord bort med et nytt ønske.

- Jeg vil gjerne ha en New York-tur. Det hadde gjort seg, smiler hun.

Med påfølgende oppmuntring fra Camilla Herrem:

- Og du må skrive at hun er singel.

Som sagt så gjort. Nå vet folket det også.

Vil ha varme

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø er litt mer edruelig av seg – i hvert fall til å begynne med.

- Jeg har fått diamantring, og jeg har fått giftering. Jeg har liksom sikret meg det. Men jeg ønsker meg polvotter, for jeg går tur med hunden hele tiden. Det er kjedelig, men jeg trenger det, sier hun, og påpeker at ektemannen Håvard er riktig så flink til å plukke ut presanger – gjerne av sorten hun ikke vet at hun ønsker seg før hun får det.

Utover dét sliter Aalvik Grimsbø med å komme opp med flere ønsker, før hun plutselig utbryter mens intervjuet har penslet over på et annet tema:

- Dunjakke! Det både trenger og ønsker jeg meg. Den kan godt være i en litt kjedelig farge – ikke så veldig fargesprakende – sånn at jeg kan bruke den flere år. Kanskje svart eller mørkeblå, forklarer hun.

Litt bekymret for at en dunjakke blir litt vel dyrt, og at et tilskudd til en dunjakke kanskje rekker.

- Vi skal ikke gå for hele da?

- Ok. Vi går for hele. Da blir det bra. Polvotter og dunjakke. Også er det alltid kjekt å få smykker. Det blir satt pris på det, smiler hun lurt, litt på gli nå.

- Wii!! Det ønsker jeg meg skikkelig. Jeg har ikke spilt det så mye, men det virker veldig gøy, sier hun og tenker på tv-spill-maskinen.

Ønsker kosestund

Ida Alstad er mest glad i opplevelser, selv om fine klær og et fint smykke fra kjæresten (Notér deg dette, Axel) ikke er å forakte.

- Jeg er glad i litt artige pakker. En liten tur, kanskje en time på spa eller et restaurantbesøk. Også setter jeg veldig pris på pengegaver fra de som ikke orker å ta julegavehandelen, for det er veldig kjekt å gå på shopping under januar-salget, sier Alstad.

Som har flere oppfordringer til kjæresten.

- Jeg vil bli tatt med på hytteavslapning en helg. Der jeg kan kose meg, stå på ski og ha det artig. Kosetid med de nærmeste.

- Med kjæresten alene, kanskje?

- Det hadde vært ekstra koselig, bekrefter kose-Ida.

En gave til nasjonen

Den siste av trønderne – den ferskeste av dem – er Mari Molid. Oppofrende nok ønsker hun seg noe som ikke bare er til seg, men til alle sammen.

- Først av alt ønsker jeg meg EM-gull, det må vel være lov å si?

Men litt til seg selv må også være lov.

- En fin kjole hadde vært bra til jul. Også har jeg flyttet for meg selv, og da skulle jeg gjerne hatt en tv på rommet mitt. Men det er kanskje for mye, sier Molid forsiktig.

- Ikke i det hele tatt. De andre har satt New York-tur, diamantring og massasjestol på listen.

- OK. Da ønsker jeg meg tv. Hint, hint, mor og far, ler venstrebacken.

Kari Aalvik Grimsbø (tv), Camilla Herrem, Ida Alstad og Marit Malm Frafjord på pressetreff gir deg sine juleønsker. Foto: SCANPIX
Mari Molid kunne godt tenkt seg en fin kjole til jul. Foto: SCANPIX