Den alvorlige MC-ulykken skjedde like før klokken 15.00 fredag ettermiddag

- En mannlig MC-fører kjørte sammen med to andre motorsyklister på hver sin MC på tur fra Stokksund mot Linesøya. Ved tidligere Stokkøy skole fikk mannen trøbbel og dro ut på venstre side i en høyresving. Først traff han en jordvoll, ble kastet i lufta og havnet deretter i et større tre. Han er alvorlig skadd, sier innsatsleder Hallgeir Stjern fra Fosen lensmannsdistrikt.

Alvorlig skadd

Den skadde mannen ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital etter ulykken.

St. Olavs Hospital skriver i en pressemelding at mannen er alvorlig skadd. Statusen er stabil og han blir behandlet på intensivavdelingen.

Forbikjøring før ulykken

Stjern opplyser at MC-føreren kjørte forbi en bil forut for utforkjøringen.

- Vi oppfatter at han har fått det som omtales som en wobbling i eller etter forbikjøringen. Deretter fikk han problemer, forklarer Stjern.

- Var han ved bevissthet etter ulykken?

- Ikke med det samme, men han kom til bevissthet etter hvert. Men han er hardt skadd, sier Stjern.

De to som var i følge med den skadde mannen i 40-årene er ennå ikke avhørt.

- De er i sjokk og vi vil avvente en dag eller to med å avhøre dem. De følges opp av helsepersonell, sier Stjern, og legger til at den skadde og de to andre MC-førerne er fra Fosen.

Ulykkesgruppa rykket ut

- Vi ser på dette som en alvorlig ulykke og har varslet Vegvesenets ulykkesgruppe og politiets krimteknikere, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Krimteknikere og ulykkesgruppa kom til stedet rett før klokken 19. Bilberging ble rekvirert rundt samme tidspunkt, sier Handegard.

Det har blitt tatt blodprøve av mannen. Den er fortsatt ikke klar, men det er ingenting som tyder på at han var påvirket av rusmidler da ulykken skjedde.

- Det gjør vi bestandig i alvorlige ulykker, forklarer Handegard.

adressa.nos fotograf på stedet opplyser at motorsyklisten har kjørt av veibanens venstre side i en sving. Motorsykkelens bensintank ligger flere meter unna treet MC-føreren kolliderte med.

Stengte veien

Fylkesveg 34 ved Stokkøy skole var midlertidig stengt på grunn av ulykken, meldte Statens vegvesen på Twitter tidligere i ettermiddag.

Klokken 23.30 meldte Vegvesenet at veien var åpnen for trafikk igjen etter trafikkulykken.

Motorsyklisten mistet kontrollen da han kom ut av denne svingen. Mannen er nå fløyet til St. Olavs Hospital med alvorlige skader, opplyser politiet. Foto: Kristian Winther, Adresseavisen
Hallgeir Stjern fra Fosen lensmannsdistrikt er innsatsleder på stedet. Han opplyser at MC-føreren foretok en forbikjøring før ulykken. Foto: Kristian Winther
Ulykken skjedde på fylkesvei 34 ved Stokkøy skole, på strekningen mellom Linesøya og Stokkneset. Foto: skjermdump, google maps, Adresseavisen