Letemannskapene har jobbet i et vanskelig terreng, med tett skog og steinur. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Opplysninger fra mannens pårørende gikk først på at mannen kunne befinne seg i en hytte i Meråker. Hytta ble sjekket ut av politiet, som sier at han ikke har vært der.

Natt til onsdag søkte rundt 30 personer etter mannen ved Skjøla ved Vassfjellet. Sju hundeekvipasjer ble brukt, uten at det ga resultat.

Turvant og i god form

- Søket har foregått i et veldig vanskelig og bratt terreng, med tett skog og steinur, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no onsdag morgen.

Søk med nye mannskaper startet klokken 07 onsdag.

Politiet valgte å trappe opp letingen natt til tirsdag, og i løpet av dagen ble bilen hans funnet på en parkeringsplass ved Skjøla.

Det ble brukt et Sea King-redningshelikoper til å lete fra luften på tirsdag ettermiddag. I tillegg har politiet, Røde Kors og Norske redningshunder søkt etter mannen, som beskrives som turvant og i god fysisk form.

Ikke søk med Sea King

Ifølge politiet kan mannen ha holdt på med turorientering i området.

- Helikopteret har søkt med infrarødt kamera, uten resultat. Hovedredningssentralen vil vurdere om det skal settes inn i søket igjen. Vi vurderer også å be Sivilforsvaret om bistand. Det er meldt regn, så vi vil trenge telt for mannskapene, sier Aaslund.

Redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen sier at det ikke er planlagt søk med Sea King i løpet av onsdag.

- Helikopteret gjorde et veldig godt søk over et stort område tirsdag, sier Sunde.

Røde Kors deltar i søket etter den savnede 66-åringen. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Søket har foregått i Vassfjellet-området. Foto: Håvard Haugseth Jensen
EtSea King-helikopter søkte med infrarødt kamera tirsdag ettermiddag. Foto: Håvard Haugseth Jensen