Den første av tre runder av norgesmesterskapet i motocross ble avholdt på Elgane i Stavanger i helga. Flere trøndere hevdet seg, og skarpest gjorde Thea Emilie Johansen det.

- Dette er tredje gang jeg deltar i NM. Første gang kom jeg på fjerdeplass, og i fjor ble det tredjeplass, sier 16-åringen fra Klæbu.

Startet som femåring

I sin første sesong på en sykkel med 125 kubikk gikk hun helt til topps i dameklassen som teller 15 utøvere. I tillegg til NM skal Johansen delta i SM i august, og hun planlegger også VM-deltakelse til neste år.

16-åringen startet med motocross da hun fikk en firhjuling av moren som femåring, og siden har hun vært hektet. Bak den gode starten i NM ligger beinhard jobbing og utallige timer med trening som innebærer høy fart og luftige svev.

- Det er vanlig trening én gang i uka, i tillegg til at jeg driver med egentrening så å si hver dag. På banen på Lånke hopper vi rundt 30 meter, sier Johansen.

Vil på pallen

14. august arrangeres andre runde av NM i Hemne, før det hele avgjøres på Haslemoen i Hedmark i midten av september.

- Ambisjonen er å komme på pallen, og forhåpentligvis ende på førsteplass, sier Johansen.

I tillegg til ledelsen til jenta fra Klæbu, kjemper førere fra Trondheim og Hemne i toppen i andre klasser.

13 år gamle Cornelius Tøndel fra Trondheim kom på andreplass i klassen MX85 13-15 år, mens landslagskjører Henrik Wahl (18) kom på andreplass i klassen MX2.

16-åringen fra Klæbu sto øverst på pallen under blomsterseremonien. Hun håper å stå der igjen når NM avgjøres på Haslemoen i september. Foto: Mette Marie Tøndel