Rolf Arne Borgen fra Klæbu var i fjor døden nær etter å ha vært utsatt for en ulykke i forbindelse med paragliding i Spania.

Satt fast under vann

Borgen smalt inn i en bergvegg og knuste flere bein i kroppen, og endte til slutt i sjøen. Det var svært dårlig vær i området, over tre meter høye bølger. Skjermen ble sittende fast i en klippe ute i havet, der han ble skylt frem og tilbake, uten mulighet til å komme seg noe sted.

- Jeg skjønte med en gang at dette var alvorlig. Bølgene slo over meg og skjermen viklet seg rundt armer, bein og hals. Jeg ropte «help» og så at noen oppdaget meg, sier Borgen.

Rett utenfor ulykkesstedet drev to unge spanske menn og skatet. Mennene, på 21 og 26 år, handlet på instinkt og kastet seg ut i havet for å redde Borgen. Til tross for svært krevende forhold klarte de å redde ham opp.

- Hadde det ikke vært for guttene, hadde jeg ikke overlevd, sier Borgen.

Les også: Reddet mann fra kanalen - ble hedret

Gjensynsglede

Under Ekstremsportveko i Voss ble Borgen og hans to redningsmenn gjenforent.

- Det var veldig koselig, vi har kost oss hele uken. Det er noen skikkelig hyggelige gutter, som jeg kommer til å ha kontakt med resten av livet, sier Borgen.

Gjensynsgleden var gjensidig, og Borgen forteller at mennene flere ganger har sagt «tusen takk Rolf Arne».

- Uka sammen med guttene har vært helt fantastisk. Det har vært en gjensidig takknemlighet. Guttene har fått en opplevelse for livet i Norge, og jeg har fått livet tilbake, sier Borgen.

Se også: Her møter de en av sine redningsmenn

- Det var sterkt

Det aller første møtet var da Borgen lå på sykehuset. En av sykepleierne kjente den ene mannen som reddet livet hans, og fikk ordnet et møte.

- Det var sterkt. Det ble litt gråting, sier Borgen.

Da Borgen fikk vite at guttene drev med skating ordnet han billetter til Ekstremsportveko.

- Guttene har deltatt på en skatekonkurranse, og jeg tror de også har kost seg veldig denne uka, sier Borgen.

Les også: Ble hedret for livreddende innsats

Fortsetter med paragliding

Borgen var aldri i tvil om at han ville fortsette med paragliding etter ulykken. Allerede i januar var han tilbake igjen.

- Jeg var ikke nervøs, men spent og fokusert. Det har aldri vært noe tema å ikke gjøre det igjen. Jeg visste hva som gikk galt i Spania.