Klokken 21.51 mandag opplyste politiet på Twitter at nødetatene rykket ut til en motorsykkelulykke ved Grønnøra i Orkdal kommune.

En mann i 20-årene ble sendt til St. Olavs Hospital etter å ha kjørt av veien.

Kritisk skadd

I 01-tiden natt til tirsdag fikk politiet tilbakemelding fra St. Olavs Hospital. Mannen ble da operert, og han ble betegnet som hardt skadd.

Tirsdag formiddag melder sykehuset i en pressemelding at mannens skader betegnes som alvorlige, og tilstanden hans er kritisk. Mannen behandles ved intensivavdelingen på St. Olav.

Kjørte ut i sving

Mannen lå ved siden av motorsykkelen da nødetatene kom til stedet. Han ble tatt hånd om av helsepersonell.

- Han var bevisstløs da han ble fraktet inn i ambulansen og sendt til St. Olavs Hospital, sier innsatsleder Åge Andersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet opplyser at MC-en skal ha gått gjennom et gjerde og trolig kollidert med en container.

- Det var en gruppe med flere motorsykler, og den ene MC-føreren kjørte ut i en venstresving etter en lang rettstrekning, sier innsatslederen.

Motorsykkelen fikk store skader.

- Mistanke om høy fart

Ulykken skjedde i en 50-sone i Havneveien på Orkanger. Mandag kveld, og natt til tirsdag har ulykkesgruppen ved Statens vegvesen foretatt undersøkelser på stedet.

- Ut fra spor på åstedet er det mistanke om høy fart. Opplysninger fra vitner styrker denne mistanken, opplyser politibetjent Mikkel Stokkli ved Orkdal lensmannskontor til adressa.no.

Politiet har opprettet sak. Det var ingen andre trafikanter som var involvert i hendelsen, og politiet karakteriserer saken som en singelulykke.