- Vi har avhørt sjåføren og noen vitner, men vi har fremdeles noen avhør som gjenstår, sier politibetjent Jan Ivar Småvik ved Fosen lensmannsdistrikt avdeling Ørland/Bjugn.

Klokken 15.05 lørdag ettermiddag meldte politiet i Sør-Trøndelag at et barn hadde blitt påkjørt av en bil i Ørland kommune på Twitter.

Mangler detaljer

- Vi har hendelsesforløpet ganske klart for oss, men vi mangler fremdeles detaljer om påkjørselen, sier Småvik.

Gutten ble fraktet til St. Olavs Hospital av luftambulansen med en uavklart tilstand. Senere kunne sykehuset opplyse om at treåringen hadde fått alvorlige skader. Søndag ettermiddag kom det en ny pressemelding fra sykehuset. Der opplyste de om at gutten har våknet, og at tilstanden er stabil. Han får nå behandling ved barneintensivavdelingen.

Avventer rapport

Ulykken skjedde på fylkesvei 239 ved Flatneset. Det er 60-sone på stedet.

- Vi venter nå på en rapport fra Statens vegvesen, de skal kontrollere bil og tilhenger for å se om det var feil på kjøretøyet. Det kommer nok til å ta litt tid før vi får rapporten, så vi holder kontakten med de. Vi vil også ha en tett samtale med sykehuset om skadeomfanget på barnet, sier Småvik.

Førerkortet til sjåføren ble ifølge Småvik beslaglagt på stedet, etter å ha snakket med jurist. Sjåføren skal ikke ha hatt noen innvendinger mot førerkortbeslaget.