En Trondheims-kvinne, som ønsker å være anonym, går hardt ut mot trampolinestøy i et «Ordet fritt»-innlegg i Adresseavisen.

- Poenget er ikke at trampoliner aldri må brukes eller at vi ikke liker barn, men når det er så kontinuerlig uro i timevis, dagen lang, føles det nesten som tortur, skriver kvinnen.

Etter at Adresseavisen omtalte innlegget torsdag har mange engasjert seg i debatten på adressa.no og Facebook. På sistnevnte er saken delt nesten 700 ganger i skrivende stund.

«Bare dumt»

- Barn skal leke. Vi skal være glade for at de er ute, barn er nok innendørs resten av året. Å klage på dette er bare dumt!, skriver Mona Kirkeby Eidem på Facebook. Over 100 personer har klikket «liker» for å vise at de støtter denne holdningen.

Flertallet av debattantene mener man bør finne seg i litt støy, men at man også skal forsøke å ta hensyn til sine naboer. For eksempel bør man ikke sette trampolinen helt inntil naboens tomt.

- Hva med å gå i dialog å finne kompromisser så sommeren blir levelig for alle? foreslår en annen leser.

Mange påpeker utelek er en sunn aktivitet, og bør oppmuntres.

- Husker selv hvor mye kjeft vi fikk av nærmeste naboer ved fotballbanen på kveldstid da jeg var mindre. Etter min mening skal vi være glade for at det er denne type aktiviteter barna driver med, alternativet kan være så mye verre! skriver Maja Johansen på Adresseavisens Facebook-side.

«Flytt på landet»

Adresseavisen startet en litt uhøytidelig avstemning med spørsmålet «bør trampolinehopping begrenses til få timer per dag av hensyn til naboene?»

Torsdag ettermiddag har mer enn 8000 svart på avstemningen. 26 prosent har svart ja, og 21 prosent nei på spørsmålet.

I tillegg har hele 45 prosent svart at man heller bør flytte på landet hvis trampolinestøy oppleves som et problem.

- Bor man i sentrum og/eller i et boligfelt så må man regne med litt lyder, mener en leser.

Hva mener du? Gi din stemme i boksen til høyre.