To av de polske sykkeltyvene ble i Nordre Vestfold i mars i år dømt til syv års fengsel, mens den tredje fikk tre år. De tre mennene, 25 år 29 år og 40 år gamle, anket alle dommen.

Agder lagmannsrett har nå redusert straffen med seks måneder for de lengste straffene, og ett år for han som fikk tre år. Lagmannsretten opprettholdt imidlertid kravet fra tingretten om at to av mennene skal betale flere hundre tusen kroner i erstatning, opplyser NRK.

Norgesraid

Sykkeltyvene var på raid i Norge i 2014 og gikk målrettet etter dyre sykler. Politiet mistenkte at de hentet navn fra resultatlister fra sykkelritt i Norge. Karene var aktive i Trøndelag en måneds tid i tiden april-mai. Da ble 70 sykler fra drøyt 40 sykkeleiere i Trondheim, Malvik, Stjørdal, Levanger og Steinkjer stjålet.

Fulgte E6

Blant annet fikk tyvene med seg seks sykler verdt til sammen 130 000 kroner fra en mann på Nidarvoll, en mann på Tiller ble neste dag frastjålet tre sykler og ski til en anslått verdi på rundt 150 000. På selveste 17. mai stjal polakkene tre sykler til en samlet verdi på 140 000 fra en garasje på Lundåsen. Sykkelraidet fulgte E6 og  i Stjørdal ble syv sykler verdt 175 000 stjålet. En familie i Steinkjer mistet sykler verdt 100 000 kroner.

Tatt på grensen

De tre polakkene ble pågrepet av norsk politi da de var på vei ut av landet 12. august i fjor.  I campingvogna fant politiet sykkeldeler til åtte dyre sykler stjålet i Vestfold.