Deppet over Trondheim. Verken Kristin Halvorssen (t.v.) eller Erna Solberg fant mye å glede seg over i valgresultatet i Trondheim. Foto: SCANPIX

Les også: SV fortsetter i regjering

Mens Solberg i natt ble utpekt som en av kommunevalgets vinnere, ble SVs Kristin Halvosen årets valgtaper. Men noe har de to partilederne til felles: Elendige tall i Trondheim.

Skal diskutere

Høyre kommer alt å dømme til å gjøre sitt dårligste valg noensinne, SV får bystyregruppen sin mer enn halvert.

- Dere klarte dere bra ellers i landet, hva gikk galt i Trondheim?

- Det vet jeg ikke. Alt tatt i betraktning burde vi gjort det bedre i Trondheim. Vi ser ellers at det er blitt delt ut noe ordførertillegg, det kan jo også ha gjort seg gjeldende i Trondheim, sier Solberg til adressa.no.

- Er det bittert at Ottervik nå er på godt og vel Marvin-nivå i den gamle Høyre-byen Trondheim?

- Ja, det er det. Nå må vi diskutere med Trondheim Høyre hva som er skjedd. Det er de som er de nærmeste til å analysere situasjonen og gi de gode svarene.

Halvert SV

Heller ikke SVs Kristin Halvorsen har noen gode svar på partiets elendige oppslutning i den rødgrønne regjeringens «utstillingsby» Trondheim? Da adressa.no snakket med Halvorsen i natt lå partiet an til en oppslutning på 8,2 - en tilbakegang på 9,5 prosentpoeng og en halvering av bystyregruppen.

- Har du de siste tallene... jeg har vært spent på trondheimstallene i hele kveld... Huffda, var Halvorssens reaksjon i natt.

SV-lederen konstaterer at det fortsatt er rødgrønt flertall, men også at Ap tar nesten «hele kaka».

- Ja ja, folk er i hvertfall fornøyd med styringen i byen. Jeg vil være veldig forsiktig med å oppsummere dette i kveld, før jeg har snakket med de lokalt. Det jeg kan si umiddelbart er likevel at vi nok ikke har vært flinke nok med å få frem at SV må ha styrke for å styre godt sammen med Ap, sier Halvosen - som likevel holder fast på at SV sentralt har mye å lære av SV i Trondheim.