- Inspirasjonen er hentet fra F-16. Jeg har selv jobbet 15 år som flysystemspesialist i Forsvaret, forteller han.Forsningen har valgt å kalle pulken for «Falcon pulk».

- Den er oppkalt etter F-16 fighting falcon. Glasset er av polykarbonat, som er 255 ganger sterkere enn glass. Det er uknuselig, mener Kotte.

- NisjeproduktLørdag ble Fremtidsfestivalen for første gang arrangert i Fosenhallen i Botngård. Visjonen til festivalledelsen er å ha fokus på utvikling og gode ideer. Kotte var en av 55 utstillere som presenterte sin idé i Fosenhallen i helga.

- Pulkens design er unikt. Her er kvalitet og sikkerhet i fokus. Jeg er klar over at dette er at nisjeprodukt og prislappen vil bli på mellom 12- og 15 000 kroner. For de som ønsker å skille seg ut vil dette være et flott produkt, tror han.

Kotte sier han ikke er ferdig med å utvikle pulken, men bekrefter at flere har vist interesse for å produsere den. Han har mål om å selge 300 pulker årlig i fremtiden.

1200 besøkendeFremtidsfestivalen ble innledet med kick off for representanter fra næringslivet og kommunestyrene i Fosen. Her ble aktuelle tema som kampflybasen i Ørland, vindkraftutbygging og bompenger diskutert.

Utover ettermiddagen lørdag fortsatte programmet med blant annet paneldebatt og moteoppvisning i Fosenhallen. Til tross for litt mindre besøk enn ventet, er festivalsjef Robin Jenssen godt fornøyd med arrangementet.

- Det var cirka 1200 besøkende innom festivalen. Jeg synes dette var en grei førstegangs gjennomføring, selv om vi gjerne skulle hatt mer folk. Nå skal vi evaluere arrangementet og se hvordan vi kan utvikle det videre til neste år, forteller han.