- Én kvinne i 40-årene ble funnet omkommet av røykdykkere like før klokken 08.00 lørdag morgen. Én mann og to barn kom seg ut på egen hånd av huset, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidstrikt til adressa.no.De som kom seg ut blir nå tatt hånd om av legevakt og kommunalt kriseteam.

Rundt klokken 18.00 lørdag kveld opplyser politiet at den omkomne fortsatt ikke er identifisert.

Kraftig røykutvikling

Klokken 07.07 lørdag morgen fikk politiet melding om kraftig røykutvikling i et hus ved Bunnpris i Orkanger sentrum. Brannårsaken er fortsatt uklar.

Ifølge Brandmo bodde det én familie i huset.

- Brannvesenet var på stedet to minutter etter at førstemeldingen kom. En del av en tomannsbolig var overtent. Det var derfor fare for spredning ettersom boligen befant seg i nærheten av flere hus og en barnehage, sier innsatsleder Håkon Flor i Orkdal lennsmannskontor.

Brannvesenet i Trondheim og Skaun bisto i slukkingen.

Begynner å få kontroll

Overbefal i Orkdal brann- og redningstjeneste, Svein Erik Hovde, sier at boligen var fullstendig overtent da de ankom. Klokken 09.10 møtte de på noen utfordringer i forbindelse med slukkingen.

-Vi har noen utfordringer når det gjelder slukkingen i taket. Vi har akkurat fått en stige som vi er i ferd med å rigge opp. Det er vanskelig å si når slukningsarbeidet vil bli ferdig,  opplyser Hovde.

Klokken 11.55 opplyser Brandmo at brannen skal være slukket.

-Det jobbes med å sikre området. Det er blant annet et tak som må taes av boligen, noe som gjør at det er en del arbeid igjen. En patrulje skal i løpet av dagen snakke med de involverte, sier Brandmo.

Deler av tomannsboligen var overtent da brannvesenet kom til stedet. Foto: Joakim Slettebak Wangen