- Hun ringte en person som står henne nær ikke lenge før brannen startet. Personen hun ringte til svarte ikke, men hun leste inn en melding på personsvareren. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva meldingen går ut på, men det vi hører er et sentralt bevis i saken, forklarer politiadvokat Heidi Melø i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lørdag for snart to uker siden ble 46 år gamle Hege Opøien funnet død etter en brann i hennes hjem på Orkanger. Politiet har siktet hennes 41 år gamle samboer for forsettlig drap. For første gang omtaler politiet nå hvilke bevis de har i drapssaken.

Død før brannen

Politiadvokat Melø sier den foreløpige obuksjonsrapporten av avdøde ikke konkluderer med noen dødsårsak.

- Det ble derimot ikke funnet sot på lungene eller kullos i blodet. De fant heller ikke noen medisinsk forklaring på at hun døde. Dermed konkluderte obduksjonsrapporten med at hun må ha vært død før brannen startet, forklarer hun.

Politiet har så langt avhørt 60 vitner i etterforskningen. Melø bekrefter at minst ett vitne skal ha sett deler av hendelsesforløpet.

- Det personen har sett stemmer ikke overens med det siktede har forklart til oss i avhør, forklarer Melø.

Endrer ikke forklaring

Siktede i saken ble avhørt på nytt i dag. Han ble konfrontert med politiets opplysninger, men fastholder sin forklaring om at han er uskyldig.

- 41-åringen stiller seg fortsatt uforstående til siktelsen og de bevisene vi har framlagt for ham, sier Melø.