- Det er ingen av oss som er håndverkere, men vi ville ha noe å finne på i sommer slik at den ikke ble bortkastet, sier Erlend Hagen.

Han er en av sju flåtebyggere fra Buvika som har satt i gang det spesielle prosjektet. Sammen med storebror Simon Hagen, Tommy Vinsnesbakk, Elsemarie Simonsen, Andreas Stav, Yngve Øye Løkås og Sindre Belsås begynte ideen om en slags Kon Tiki-ferd over til Byneset med flåte forrige sommer.

- I Buvika så kan vi se rett over til Byneset, og derfor fikk vi en idé om å bygge en flåte som skulle ta oss de tre kilometerne over fjorden. Vi begynte tidlig i sommer, og for noen uker siden var flåten klar, sier Hagen.

Veier nesten to tonn

Første oppgave for entreprenørene var å skaffe materiale, og siden ingen hadde noen stor erfaring med byggeprosjekt fra tidligere, ble det til at de måtte finne ut av enkelte saker og ting underveis.

- Først laget vi en ramme av fire tømmerstokker, og så ble det noen turer til Biltema for å få tak i flyteelementer. Vi var innstilt på å betale noen tusenlapper for dem, men så fant vi ut at det gikk an å bruke oljefat. Vi spurte folk og det var ikke vanskelig å få ja, forklarer Hagen.

Dermed ble fire oljefat plassert på hver langside og etter nesten fire effektive dager med bygging var det klart for den store sjøsetting-dagen.

- Jeg var ikke med på sjøsettingen, men flåten sto delvis i sjøkanten og den ble pushet ut i vannet da det var flo. Den veide nærmere to tonn, så det var smart å ha den såpass langt ut i vannet, sier Hagen.

Skal se Heyerdahl-film

Dessverre motarbeidet værgudene drømmen om Byneset, og de to gangene flåtegjengen har forsøkt å komme seg over til Byneset har det gått skeis.

- Det har vært plaskregn og motvind og det ble for tungt, sier Hagen.

- Men dere har ikke tenkt å gi opp?

- Nei, langt ifra, vi gir oss ikke. Vi må bare ta en pause siden tre av de delaktige er i USA. Flåten er derfor parkert i Brekka for øyeblikket, sier Hagen.

Han er sterk i troen på at det skal være mulig å komme over til Byneset.

- Er vi fryktelig heldig med været og alt klaffer, så kan det hende vi klarer det. Men vi må nok vurdere en følgebåt i tilfelle noe går galt. Vi bruker selvsagt flytevester, understreker Hagen.

Desuten skal kameratgjengen få litt motivasjonspåfyll i kinosalen.

- Vi må vel se den nye «Kon tiki»-filmen som kommer i sommer, sier han.