Kvinnen ble funnet i den gule plastjolla.

Klokken 05.06 tirsdag morgen fikk politiet melding om at folk hørte rop om hjelp fra området rundt Øysand camping. Flere patruljer rykket ut til området. Patruljene skal selv ha hørt ropene.

- Vi vet ikke om ropene kommer fra sjøen eller fra land, og jobber med å lokalisere dem. Samtidig jobber vi med å komme til unnsetning, forteller operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Funnet på jolle

Kvart på åtte ble det funnet en kvinne i sjøen.

- Kvinnen oppholdt seg på en jolle, sier politiets innsatsleder Per Ivar Olsen til adressa.no.

Flåten ble funnet drivende på vannet utenfor Buvika. Redningsskøyta UNI plukket henne opp av vannet. Kvinnen ble tatt inn til land ved kornsiloen i Buvika.

Like før klokken åtte var kvinnen tatt hånd om av helsepersonell. Hun blir kjørt til en legesjekk. Kvinnen beskrives å være våt og kald, men tilsynelatende i god form. Politiet kjenner ikke identiteten til kvinnen.

Ifølge politiet var hun så kald og våt at politiet ikke fikk noen grundig forklaring på hva som hadde skjedd.

- Hun fortalte at hun hadde vært sammen med en mann da hun gikk ombord i jolla. Han hadde bare gått vekk, mens hun hadde drevet til havs, sier operasjonsleder Tor Mauseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lette med helikopter

Det ble søkt fra luften med et helikopter fra Luftambulansen og et Sea King-redningshelikopter. I tillegg til politipatruljene, var også en ambulanse på plass. Brannvesenet rykket ut fra Trondheim med sin båt. Det var også politi på vannet i en lånt fritidsbåt.

Ifølge innsatsleder Olsen, var det ikke meldt om savnede personer i området.

Mange letemannskaper var i aksjon ved Øysand. Foto: Jonas Bjørkli
Politimannskapene fulgte i morgentimene med fra land, mens helikopter foretok søk over fjorden. Foto: Jonas Bjørkli