Søndag 21. oktober vil for alltid være en historisk dag for 52 år gamle Arne Hugdal fra Åfjord.

- Jeg var i Grytdalen for å oppleve stemningen under brunsten til hjorten. Plutselig kom det to hjorter i fullt firsprang med en ulv i hælene. Jeg tvilte nesten på det jeg ble vitne til, sier Hugdal til Adressa.no.

- Måtte skyte fra hofta

Grytdalen i Orkdal kommune er ikke akkurat kjent for mange ulveobservasjoner, og Hugdal innrømmer at han ble tatt på senga.

- Jeg ble så overrasket at selv om jeg satt skuddklar med kameraet så rakk jeg ikke å ta noe mer enn ett bilde. Jeg måtte bare skyte fra hofta uten å tenke på innstillinger, sier han.

Hugdal er vanligvis lærer ved Åfjord videregående skole. Naturfotografering har vært en hobby de siste fem-seks årene. Han har aldri tidligere sett snurten til ulv. Denne gangen kom den usedvanlig nær.

- Jeg anslår at det skjedde 50-70 meter unna meg. Det skal godt gjøres å komme noe nærmere vill ulv som jakter, sier han.

- Ulven hoppet på hjorten

I kamuflasjeteltet ble han vitne til at ulven forsøkte å skaffe seg en matbit. Mange lurer nok på hva som skjedde med hjorten på bildet.

- Jeg har stilt meg selv det samme spørsmålet. Ulven hoppet opp på bakenden av den ene hjorten, men han klarte ikke å holde seg fast. Både hjorten og ulven la på sprang inn i en furuskog og jeg så ikke noe mer til dem, forklarer læreren.

Den andre hjorten som også ble jaget av rovdyret, bråsnudde og sprang i retning kamuflasjeteltet til Hugdal.

- Hjortekollen passerte teltet på en 3-4 meters avstand. Jeg tror ikke hun registrerte meg, sier han.

- Unikt bilde i Norden

I den siste tiden har Hugdal forsøkt å forhøre seg i naturfotograf-miljøet for å finne ut hvor unikt bildet er.

- De fleste ulvebilder i Norge er tatt i områder hvor det skal være ulv. Det som er det unike med dette bildet er at det er en jaktsituasjon. Antakelig er det aldri tatt et slikt bilde i Norden, sier naturfotografen.

Magasinet Villmarksliv har trykket bildet i sin nyeste utgave, og Hugdal synes det er ekstra morsomt å få et «scoop» av dette kaliberet i friluftsmagasinet.

- Jeg har en genuin naturinteresse, og det er største drivkraften. Bildene er en bonus, sier han.

Allerede har det tikket inn reaksjoner på bildet både på eposter og meldinger. Bildet er tatt med en Pentax-kamera og med 300 mm linse.

- Hva tror du er sjansen for å ta et slikt bilde igjen?

- Jeg tror det er atskillig lettere å bli Lotto-millionær enn å oppleve noe lignende, sier Hugdal.

52-årige Arne Hugdal har drevet med naturfotografi de siste fem-seks årene. Foto: Arne Hugdal