- Det ble ikke avfyrt skudd, og den ble heller ikke sett av noen av jegerne. Men av sporene å dømme var den bare 50 meter fra en postene våre på det nærmeste. Da hadde den nok merket oss - sporet dreide 90 grader og fortsatte i fullt firsprang, forteller Trond Nergaard, jaktkoordinator for de omtrent 20 jegerne som var ute i Ingdalsmarka søndag.

To ganger i løpet av dagen klarte jegerne å ringe inn ulven, men to ganger klarte den å komme seg unna.

- Dette viser at det er et dyr som har sansene i orden. Den søkte opp i terrenget for å få oversikt over oss, og til slutt la den i vei ut i det bratteste ulendet i hele området slik at det omtrent ble umulig å spore den med ski på beina. Den som sporet hadde skiene mer i hendene enn på føttene, forteller Nergaard.

Det som foregår i Ingdalen nå, er såkalt lisensjakt på ulv. Det betyr at det er anledning til å jakte på ulven for alle som har skaffet seg lisens.

Direktoratet for naturforvaltning har gitt an ledning til denne jakten, og den har også fått grønt lys fra Miljøverndeparftementet til tross for protester blant annet fra Naturvernforbundet.

Jaktkoordinator Trond Nergaard sier at det ikke er planer om å fortsette jakten i morgen. Trolig vil en vente noen dager for å se i hvilken retning ulven nå beveger seg.

Det er anledning til å jakte på ulven til utgangen av mars måned.