Nå må han betale 8000 kroner i bot etter episoden i Åfjord 25. juni i 2011.

Det var via nettstedet ulovligegarn.no at en representant for Statens naturoppsyn hadde fått tips om at det foregikk ulovlig garnfiske i området.

Fulgte med via kikkert

Representanten kjørte ut med uniformert båt, og fikk øye på mannen i 50-årene legge fra land med en gummibåt. Videre gikk mannen over i en fritidsbåt og hentet noe som han tok med tilbake i gummibåten. Han kjørte videre om lag halvannen kilometer før han slapp noe ut i sjøen.

Lite visste han om at Statens Naturoppsyn fulgte med via kikkert 500 meter unna.

Fant garn

Da mannen i 50-årene dro fra stedet, kjørte oppsynsmannen til plassen der han hadde sett noe bli sluppet ut. Da fant han et garn som var festet til berget. Garnet var om lag 30 meter langt og var satt ut i sjøen. Garnet hadde en maskevidde på 64 millimeter, og sto høyt i sjøen.

Oppsynsmannen fulgte etter mannen i 50-årene og opplyste at han ville bli anmeldt for ulovlig fiske med settegarn.

Etter lakse- og innlandsfiskeloven skal garn med en maskevidde større enn 32 millimeter være senket tre meter under havoverflaten til enhver tid. Dette gjelder fiske av saltvannsfisk i perioden fra 1. mars til og med 30. september.

Ble ikke trodd av retten

Mannen hevdet på sin side at han ikke hadde satt garnet, og nektet også straffskyld for dette da han nylig møtte i Fosen tingrett.

Han ble ikke trodd av retten.

Mannen i 50-årene ble dermed dømt til å betale en bot på 8000 kroner, i tillegg til saksomkostninger på 4000 kroner. Garnet ble også inndratt.