Adressa.no inviterte i forrige uke leserne til å foreslå navn på Agdenes-ulven. Forslagene strømmet inn, og det siste døgnet har folk stemt på sin favoritt.

Over 4500 stemmer kom inn, og det var jevnt mellom de mest populære navnene.

Over 700 stemte på vinneren

Til slutt var det Vargtass som gikk av med seieren, med 16 prosent av stemmene. Hakk i hæl fulgte Fenris.

Hadde dette navnet fått flest stemmer ville Agdenes-ulven blitt navnebror med den ene av Østmarka-ulvene. De to ulvene ble døpt Fenris og Frøya etter avstemning på NRK og VGs nettssider.

Uenige om konkurransen

Jegernes interesseorganisasjon har reagert på navnekonkurransen. I dagens utgave av Adresseavisen sier styreleder Rolf Larsen at når ulven får et navn blir den menneskeliggjort. Jegerne frykter trusler fra rovdyrforkjempere.

- Uansett hva man mener er ulven i Agdenes et sjeldent fenomen, og navnekonkurransen gjør leserne oppmerksomme på saken. At det er kommet inn over 100 navneforslag viser at mange har satt pris på det, sier nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik.

Han sier avisen ikke tar stilling til om ulven bør avlives eller ikke.

- Vårt mål er å belyse alle sider av saken, og vi har gitt plass til både motstandere og  forkjempere, sier nyhetsredaktøren.

De andre forslagene som ikke nådde helt opp var Agdar, Ingulv, Frihet, Hellner, Petter, Per Ulv Pondus, Ulvang, Ulvis og Wolfgang.