Lisensjakta har ikke gitt resultater så langt, og Rovviltnemnda i region 6 har begynt å miste tålmodigheten.

– Dersom lisensjegerne ikke klarer å felle ulven, ser vi med på bekymring hva som kan skje når beitesesongen begynner til sommeren, sier leder av rovviltnemnda Arne Braut.

Lisensjakta går ut 31. mars.

Skal ikke være ulv

Nemnda kan ikke sitte stille og se på at det utvikler seg en slik situasjon, ifølge Braut.

– Politikerne har vedtatt at det ikke skal være ulv i dette området, og det er vårt ansvar å se til at det blir slik, sier Braut.

I et ferskt vedtak har rovviltnemnda bedt Direktoratet for Naturforvaltning (DN) gripe inn med ekstraordinære tiltak så raskt som mulig.

Proffe jegere

Seniorrådgiver Lars Bendik Austmo i DN sier at de så langt ikke har behandlet utspillet fra rovviltnemnda. Han understreker at man i størst mulig grad ønsker at felling skal skje gjennom ordinær jaktform.

– Men dersom vi gir anledning til ekstraordinære tiltak, så kan en mulighet være at vi velger å gi oppdraget til SNO sitt personell. Dette er jegere med spesialkompetanse og de kan ta i bruk metoder som ellers ikke er lov, sier Austmo.

– Helikopter en mulighet

Seksjonssjef Kjartan Knutsen i Statens Naturoppsyn (SNO) sier at man i hvert enkelt tilfelle vil velge den metoden som er mest tjenlig.

–Det kan variere mye. Alt fra tradisjonell jakt til mer avanserte metoder. Helikopter er en mulighet, sier han.

SNO har erfaring med felling av ulv fra før. SNO-personell felte ulv i Østerdalen i 2001, og har også deltatt i ordinær skadefelling senere.

Ferske spor

Fredag var det ypperlige sporingsforhold i Agdenes, og det ble fredag formiddag funnet helt ferske spor etter ulven i Ingdalen. Den siste uken har ulven trolig hatt tilhold i nabodalen i Grytdalen i Orkdal der det ble funnet ulvespor ved et hjortekadaver. Men nå har ulven vendt tilbake til Ingdalen, og det er ventet et stort antall lisensjegere ute i Ingdalsmarka i helgen.

Ulven fikk navnet Vargtass etter en avstemning på adressa.no. Det var et stort engasjement rundt saken, og det kom inn over 100 navneforslag.