Rovviltkontakt Geir Håvar Ingdal forteller at ulven som befinner seg i Agdenes-området for tiden har gått til angrep på elg.

- Vi har funnet en del elgkadaver og vi har også sett spor som viser at ulven har gått til angrep på elg, forklarer han til Adressa.no.

Har jaktet på elg

Oddvar Selnes, som også var med på sporingen av ulven i Steinsdalen i forrige uke, forteller at de kunne se på sporene at ulven hadde jaget flere elger.

- Vi skjønte på sporene at en av elgene trolig hadde blitt bitt av ulven, men ikke fått store skader.

Det har også blitt spekulert i om det kan være flere ulver på ferde etter at det kom inn observasjon av det som kunne være to forskjellige ulvespor vest for Grytdalen.

- Det er kun spekulasjoner. Det er bare DNA-spor som kan fastslå om det er flere ulver i området. En ulv kan forflytte seg over store avstander. Dessuten er det fort gjort å blande ulve- og gaupespor, sier han, og understreker at det er flere spor fra både jerv og gaupe i det samme området som ulvesporene.

Tror det er bare én ulv

Tord Bretten i Statens naturoppsyn Sør-Trøndelag forteller at de har undersøkt sporene.

- Vi ønsker å samle inn DNA til bestandsovervåkning, men vi fant kun spor etter én ulv som hadde gått østover. Langs skisporene var det en del hundespor, forteller Bretten.

- Det foreligger ingen bevis på at det er to ulver, sier han.

Samlet inn DNA-spor

Mandag var Statens naturoppsyn ute og samlet inn ekskrementer, som skal DNA-analyseres. De fulgte ulvesporene med snøscooter gjennom kommunene Orkdal, Agdenes og Snillfjord.

- Jeg tror prøvene vil vise at det er den samme ulven. Vi fant også tre gamle kadavre, to elger og ett rådyr. Selv om vi ikke har klart å dokumentere at de er tatt av ulv, så er sannsynligheten stor, sier Bretten.

Rovviltkontakt Ingdal synes de mange sporene er et vanskelig puslespill å bli klok på.

- Det er uansett uvanlig med besøk av ulv som blir værende i det samme området så lenge. Det er tydelig at han har nok tilgang på mat, sier han.

Her er Tord Bretten i ferd med å samle inn ulveekskrementer. Foto: GEIR HÅVAR INGDAL/SNO
Geir Håvar Ingdal måler ulvesporene som ble funnet mandag. Foto: TORD BRETTEN/SNO
Det har blitt funnet mange ulvespor de siste ukene. Foto: TORD BRETTEN/SNO
Ulven som er på ferde i Agdenes har markert reviret sitt sterkt ifølge SNO. Foto: TORD BRETTEN/SNO