Det er fem lokale rovviltkontakter knyttet til StatensNaturoppsyn (SNO) som er ute i terrenget med snøskuter og på ski for årelokalisere ulven.

Siste informasjon om ulven er fra palmesøndag og kommer fralisensjegere som var på ulvejakt. Det utelukkes ikke at den kan ha stukket av.

- Det er ikke sett ferske spor etter ulven på halvannen uke.Vi er ikkie sikre på om ulven er der , selv om det nok er sannsynlig. Vigjennomsøker derfor et stort terreng og har utgangspunkt både fra Orkdal,Agdenes og Snillfjord, sier naturoppsyn Frode Aalbu i SNO.

Ikke bevæpnet

Mannskapet som er ute nå, er ikke bevæpnet og kan ikkeforeta en felling.

- Oppdraget er å spore opp ulven, sier Aalbu.

Men det legges ikke skjul på at hensikten er å felle ulven.

- Dersom den blir lokalisert, er vi innstilt på å gjørevedtak om at den skal felles, sier seniorrådgiver Knut Morten Vangen iDirektoratet for Naturforvaltning (DN).

Helikopter står i beredskap

Han bekrefter at det ligger i kortene at SNO vil bli gittanledning til å ta i bruk alle nødvendige virkemidler ved en slik felling -blant annet helikopter. To ulver ble felt fra helikopter under et oppdrag iRendalen så sent som i går. Fellingen av disse ulvene skjedde svært effektivt.

Seksjonssjef Kjartan Knutsen i SNO sier at man ikke har ethelikopter stående i beredskap med tanke på en mulig felling.

- Men vi har avtale med noen som kan stille opp raskt på etslikt oppdrag. Vi kan løse et fellingsoppdrag raskt dersom dette blir bestemt,sier Knutsen.