Hundekjørernes biler har stått parkert på Hjerkinn siden onsdag i forrige uke. Foto: Glen Musk

Etter vel to timers leting fra snøskuter i fjellheimen, melder Røde Kors at de har funnet de to savnede hundekjørerne.

- De ble funnet i Stropelsjødalen. Begge er i god form og ved godt mot, bekrefter politi fra Lesja og Dovre lensmannskontor som er på stedet.

Dermed kan letemannskapene fra Oppdal Røde Kors Hjelpekorps returnere etter ett døgns innsats i fjellheimen.

- Vi berømmer innsatsen deres, og betegner redningsaksjonen som avsluttet, sier politioverbetjent Arne Granlund.

De to hundekjørerne har enda to timers kjøring før de er framme ved bilene de forlot på Hjerkinn, onsdag i forrige uke.

Meldte via sms

Siste livstegn fra de to kom litt før klokka 1400 i dag. Da varslet samboeren til den ene at hun hadde fått en sms.

- Hun fortalte at samboeren meldte at alt sto bra til, og at de var på vei mot bilene, sa operasjonsleder Asbjørn Vigstad ved Gudbrandsdal politidistrikt.

På grunn av dårlige værforhold og mobildektning, hadde ikke operasjonsledelsen selv oppnådd kontakt med de to.

Søk med snøskuter

Tre snøskuterpatruljer ble sendt inn i området for å lete klokka 13.00.

Patruljene fra Røde Kors tok seg til Reinheim, via tre separate ruter. De hadde avtalt felles møtepunkt underveis, for å sikre at alle var med. Det har i hele dag vært sterk vind i området, og et helikoptersøk tidligere på dagen ble avbrutt på grunn av dårlig sikt.

Det var en av disse snøskuterpatruljene som fant de savnede i Stropelsjødalen.

Gikk ut onsdag

De to mennene, en mann i 40-årene fra Røros og turkameraten hans i 50-årene fra Gudbrandsdal, la ut på tur fra Hjerkinn onsdag 10 april.

- Mennene hadde planlagt turen Hjerkinn - Snøheim - Reinheim -Åmotsdalhytta - Loennechenbu - Hjerkinn. Da de ikke returnerte i dag, ble det satt igang søk med luftambulanse fra Dombås. - De ble sist sett ved Åmotdalhytta klokken 09.30 i går. Herfra skulle de ta seg ned til Hjerkinn, sier politioverbetjent Arne Granlund ved Lesja og Dovre lensmannskontor.

Fire menn i god behold

Søket med luftambulanse inkluderte fra morgenen av også de fire hundekjørerne fra Møre og Romsdal, som ble meldt savnet i går kveld.

Laget på fire menn fra Møre og Romsdal kom til rette ved egen hjelp klokka 10.30 i formiddag. Ifølge operasjonsleder Hallgrim Os ved Gudbrandsdal politidistrikt fikk de fire en ekstra strabasiøs tur på grunn av dårlig vær, men er uskadd og i god behold.

Mennene ble meldt savnet da de ikke kom tilbake til avtalt tid i går kveld. De hadde kjørt ut med hundene i området vest for Snøhetta, og det ble satt igang søk etter dem klokka 21.30 søndag kveld.

Fjellvante folk

- Dette er alle fjellvante folk, som alle er godt utstyrt med klær, telt og det som er nødvendig for å klare seg i fjellet, sier operasjonsleder Os.

De to lagene med hundespann ble begge meldt savnet i går kveld, da de ikke kom tilbake til avtalt tid. Det var i går kveld stiv kuling, snøfokk og svært dårlige forhold i området.

Politi fra Dovre og Lesja lensmannskontor er på plass på Dovre. Foto: Christer Johnsen
Det er i øyeblikket sterk vind, men klar sikt på Dovrefjell. Foto: Glen Musk