Store steinblokker og trær havnet i kjørebanen på fylkesvei 30 ved Eggafossen i Holtålen kommune torsdag kveld. Veien ble raskt ryddet av entreprenøren, og det ble konkludert med at det ikke var fare for flere skred i området.

Tenker ofte på risikoen

Nå tar varaordfører Gudbrand Rognes (Sp) i Holtålen til orde for bedre skredsikring langs strekningen.

- Det er et annet lite skred som har gått i nærheten av kveldens skred, og som har tatt med seg deler av skredsikringen.  Det er slett ikke første gangen at det kommer stein ned på veien, sier han bekymret.

Han kjører strekningen på vei til og fra jobb hver dag, og innrømmer at han ofte tenker på manglende skredsikring langs strekningen som går mellom Haltdalen og Ålen.

- Det er rester etter mange andre skred, og det er en uoversiktlig strekning med smal veibane. Skulle det komme et skred så ville det vært vanskelig å svinge unna. Vi sender mange skolebarn på denne veien hver dag, og jeg blir minnet på farene hver gang jeg ser skredrester i grøfta, forteller han.

Ber om skredsikring

For noen år siden var det snakk om å sikre deler av fjellveggen, men prosjektet ble ifølge Rognes skrinlagt fordi anbudet ble mye dyrere enn først antatt.

- Jeg vet at det er en stor bekymring blant bilister. Det er tross alt ikke bare småstein som kommer ned. Jeg kan ikke huske at det har vært alvorlige ulykker, men det kan det fort bli. Jeg vil be veieier om å gjøre veien trygg for bilister som bruker veien daglig, oppfordrer han.

Rognes er også bekymret fordi et større skred kan dele Gauldalen i to.

- Det er den eneste veien, og det finnes ikke noe lett omkjøring. Det er en stor risiko for at noe skjer med tanke på at det raser såpass hyppig som det gjør, sier han.

Varaordfører Gudbrand Rognes i Holtålen kommune frykter at det skal skje en alvorlig ulykke på fylkesvei 30. Torsdag kveld falt steinblokkene til venstre i bildet ned på veien, uten at noen trafikanter ble truffet. Foto: GEIR TØNSET
Gudbrand Rognes synes selv det kan være ubehagelig å se nye skredsteder langs veien han selv kjører hver dag. (Bildet er tatt i annen sammenheng). Foto: GEIR TØNSET