Osen stilte med en ny vri på rød løper. Foto: Richard Sagen

De ble hilst velkommen av ordfører Jørn Normeland og to blomsterpiker. Kong Harald tok seg tid til å veksle noen ord med jentene som overrakte blomstene. På vei opp fra kaia tok kongeparet seg god tid til å hilse og snakke med de fremmøtte barna. Dronning Sonja ble møtt av representanter fra De gærne damers forening.

- Er det mulig å bli medlem, spurte dronningen.

- Hvis du vil kan du bli æresmedlem, kontret de fremmøtte fra foreningen.

- Tusen takk, sa dronning Sonja og håndtakket.

Ny vri på rød løper

På vei opp fra kaia hadde osingene gjort en ny vri på den røde løperen. En kvinne kledd i rødt sprang foran kongeparet. Dette gjorde også kong Harald et nummer ut av i sin tale.

- I dag fikk begrepet rød løper nytt innhold. Vanligvis spaserer vi på den, men denne røde løperen tror jeg vi skal være forsiktige med å vandre på, fleiper kongen.

Han trakk videre frem humoristiske foreninger som «Norsk gammelmanns forening» og «De gærne damers forening».

- Forskning viser at folk med humoristisk sak lever lengre. Jeg regner derfor med at folk i Osen får et rikt og langt liv, sa kong Harald.

Norsk gammelmanns forening overrakte kongen en stav, ei lommelerke og en hatt. Kong Harald svarte med å ta hatten på hodet.

- Her har du en lommelerke. den er tom nå, men fyll den på ved en høvelig anledning, sa representanten fra Norsk gammelmanns forening.

Kong Harald påpekte også at han aldri har vært på et sted med egen hurtigrutevinkebalkong.

- Vanskelig ord det der, men jeg tror det bidrar til at folk husker kommunen, sa kongen etter å ha slitt slitt litt med å uttale fremmedordet fra Osen.

Store forventninger

Forventningene var store før kongebesøket i Osen. 15 barn fra Ørin barnehage står nå og venter på kongens og dronningens ankomst.

- Jeg har aldri sett kongen før, bare på bilde. Det blir kjempeartig, sier Sigurd (4).

Kong Harald satte hatten fra Norsk gammelmanns forening på hodet. Foto: Richard Sagen