En syklist kjørte av veien ved Herjuan i Malvik. Politi og ambulanse rykket ut til stedet.

- Det ble først meldt at syklisten var bevisstløs etter ulykken, men vedkommende er nå ved bevissthet. Det er jo et godt tegn, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kjørt til St. Olav

- Syklisten har fått skader i knær og ansiktet. Han ble kjørt til St. Olavs Hospital med ambulanse. Han vil bli lagt til observasjon ved sykehuset, sier operatør Frank Brevik i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet har fått opplyst at syklisten deltok i et bedriftssykkelritt i Malvik da ulykken skjedde.

- Han bremset så kraftig at framhjulet låste seg, og han gikk i bakken, forklarer Brevik.

Det skal ha vært en bil som var på vei fra en gårdsplass og ut på veien da sykkelfeltet kom forbi ifølge Adressa.nos reporter på stedet.

Deltok i ritt

Arne Mikkelsen og Andreas Bach sitter i sykkelutvalget til Bedriftsidretten Midt-Norge sør, og de opplyser at terrengrittet heter Jonsvannsrunden. Det var mellom 80 og 90 deltakere i rittet.

- Vi har vakter på det vi anser som farlige punkter langs løypa, og de stopper trafikk og peker ut retning for syklistene, forklarer Bach.

Røde Kors er også i beredskap dersom noe skulle skje under rittet.

- Det er syklistens ansvar å stoppe for biler. De må følge med selv, og må akseptere risikoen som er i en konkurransesituasjon, sier Mikkelsen.

Politi og ambulanse dro til ulykkesstedet i Malvik. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN