Tidlig mandag morgen ble en ulv skutt i Agdenes.

- Det var en fulltreffer. Ulven ble truffet i hjerte og lunge og døde på stedet, fortalte Trond Selmer Nergaard, som er leder for det kommunale fellingslaget i Agdenes.

Det ble gitt fellingstillatelse etter at ulven skal ha drept et lam noen dager tidligere.

For bøndene var det en lettelse å få felt ulven, men det er ikke alle som er enig. I debattfeltet til Adressa.no er det mange som synes det er trist at ulven måtte bøte med livet.

Latterlig

«Trist... Hysteriske sauebønder og jaktlag med blod på tann. Ikke lett å være en ensom vandrer som har tulla seg bort litt da» skriver Jo Vaagan.

«Hva med å bedøve ulven for så å flytte den til en plass den kan leve som den vil? Latterlig at den skal bøte med livet, kun for at den er ute etter mat! Lammet skal bli slaktet uansett, så!!», skriver en annen debattant.

«En liten ulv, nærmest en valp har satt sinnene i kok. Nå er den skutt og landsdelen kan roe seg med litt karsk. Så blir det nok "Får i kål" denne høsten også», mener Rita Voss.

Følg adressa.no på Facebook her

Trenger sau i utmarka

Andre er glade for at fellingslaget lyktes, og at bøndene kan gå mer sikre tider i vente.

«Vi som har erfaring og vet framfor å tro, vi vet hva virkeligheten er. Kjøp Deg gård og begynn å produsere mat til landets befolkning, så blir nok opplevelsen og standpunktene totalt annerledes etter kort tid. Ja etter meget kort tid, trolig før du har kommet i gang, der du står på gårdstunet og ikke vet hva du skal gjøre.», er en av argumentene i debattene.

«Godt jobba. Dette er er område der vi ikke ønsker ulv, det har AP med flere, bestemt, Derfor bør og må ulven taes ut. Vi trenger beitedyr i utmarka, om ikke annet for å holde vegetasjonen nede».