Det ble funnet en voksen sau i går kveld og ytterligere en voksen sau i ettermiddag. Begge dyrene levde, men hadde så betydelige skader at de måtte avlives. Frode Aalbu i SNO (Statens Naturoppsyn) bekrefter at det er bjørn som har vært på ferde.

Hardt kvestet

- Dyrene var så hardt kvestet at vi ikke hadde noe valg - vi måtte avlive dem, sier Stig Runar Størdal som har mistet de to sauene i fjellet mellom Endalen og Synnerdalen. Han har 350 sau og lam på leid beite i Budal.

Størdal har en helt spesiell historie knyttet til saueholdet sitt. For fire år siden flyttet han sauene fra hjemstedet i Agdenes til Budal på grunn av rovdyrplage.

- Det var jerv og gaupe som gjorde det umulig å fortsette hjemme. I tre år har det gått veldig bra med sauene på det leide beitet i Budal. Jeg har hatt minimale tap. Men nå frykter jeg det verste. Dette har vært en veldig dårlig start på beitesesongen, sier Stig Runar Størdal. I kveld trommer han sammen et større mannskap som skal gå manngard for å undersøke om bjørnen kan ha tatt flere sauer.

Kan bli fellingstillatelse

Bjørn Rangbru hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag sier at de har fått melding om bjørnen som har vært på ferde i Budal.

- Vi har drøftet saken med Midtre Gauldal kommune. Nå ser vi hvordan dette utvikler seg utover kvelden. Det kan raskt ende med en fellingstillatelse. Men foreløpig er det litt lite, og skadene kan være halvannet døgn og dermed litt gamle, sier Rangbru.