Inge og Gro Gabrielsen var på ferie på Røros søndag og gikk en liten tur i sentrum da Gro fikk problemer med å puste. De gikk tilbake til bobilen, men da de kom frem ble de nødt til å ringe nødnummeret.

- Da jeg ringte var jeg litt oppskaket, men de var så rolige og profesjonelle at jeg også ble rolig, sier Inge Gabrielsen, som forteller at ambulansen var der innen to minutter etter at han hadde avsluttet samtalen med AMK.

Ambulansen rekvirerte luftambulansen, og de kjørte luftambulansen i møte til Haltdalen. Gabrielsen fulgte etter ambulansen i bobilen.

- Det er spesielt å dra over fjellet med fruen i ferien, sier Gabrielsen.

God informasjon

Han møtte ambulansefolkene i Haltdalen og fikk god informasjon om hva som kom til å skje videre på turen til St. Olavs Hospital.

- Jeg ble rolig etter beskjedene jeg fikk fra guttene i ambulansen. Det gjorde det mye lettere, forteller Gabrielsen.

Konen ble sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital, mens Gabrielsen fortsatte kjøreturen mot Trondheim med bobilen.

- Innen jeg kom til Trondheim hadde de gjort undersøkelser på hjertet og var ferdig med den første behandlingen, sier han.

På vei hjem

Da han kom til sykehuset opplevde han at han fikk god informasjon om hva som foregikk og videre behandling.

- Det er helt rått hvor profesjonelt vi har blitt behandlet, spesielt med tanke på at det er ferie, sier en rørt Gabrielsen, som gjerne vil takke alle de som har vært involvert i behandlingen av konen.

Paret er nå på vei tilbake over fjellet til Østfold der de er bosatt.

- Det ble en mer dramatisk avslutning på ferien enn vi hadde trodd, avslutter Gabrielsen.

Gro og Inge Gabrielsen er på vei hjem etter en dramatisk avslutning på ferien. Foto: Privat