- Han hadde kjempeflaks. Vogntoget ligger og vipper over et autovern. Han kjørte ut i en sving, og det er sikkert 30 meter rett ned i et juv, sa utrykningsleder Victor Haltland ved Hitra brannvesen til adressa.no like etter ulykken.

Trafikkulykken skjedde like før halv ni onsdag morgen på fylkesvei 714 ved Barman oppvekstsenter på Hitra. Det er like nord for Fillan.

Sendt til sykehus

Sjåføren virket uskadd da han kom ut av bilen, men etter en legesjekk ble han sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital med lettere skader.

Den mannlige sjåføren måtte krype ut gjennom ei knust frontrute for å komme seg ut av vogntoget. Han fikk hjelp av forbipasserende og ambulansepersonell som var tidlig på stedet.

- Vogntoget kjørte av veien, veltet og havnet utenfor veikanten, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Det norskregistrerte vogntoget var lastet med betongelement, og deler av lasten raste ed det bratte juvet.

Bratt skråning

Det var en utfordring å få berget vogntoget før det raste ned den bratte skråningen. Det ble sikret for å hindre at det ikke skulle skli lenger ut på kanten, før Viking bidro med bilberging.

Før bergingen kunne komme igang, foretok Statens vegvesens ulykkesgruppe en undersøkelse av stedet.

Det ble også tatt rutinemessig blodprøve av sjåføren.

Sjåføren ble sendt til St. Olavs Hospital med luftambulanse. Foto: HITRA BRANNVESEN