Lise Mari Oldens datter på ni år ble bedt om å gå av skolebussen ved Opphaug skole da det ikke var flere seter ledige onsdag ettermiddag.

Hvordan opplever du de nye ruteendringene? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen

- Enkelte av barna måtte sitte på fanget til de andre, og noen ble bedt om å sitte på gulvet. Resten ble bedt om å gå av, sier Olden.

Oldens datter på ni, ble til slutt kjørt hjem av en av skolens lærere.

- Vi har jobbet siden i fjor sommer med å få et bedre tilbud. Så starter de opp uten at bussen kommer i rett tid, og på tredje dagen så må lærerne kjøre hjem ungene. Det er veldig rart, sier hun.

- Klart foreldre blir bekymret

- Det var ikke plass på bussen til alle de elevene som skulle hjem etter skoletid på onsdag. Noen foreldre kom og hentet barna sine, mens andre måtte skysses hjem av lærerne. Totalt var det 21 elever som ikke fikk plass, sier rektor Ingunn Elvan ved Opphaug skole til adressa.no.

Etter AtBs ruteendringer som trådte i kraft mandag, har det vært en del innkjøringsproblemer. De fleste tilbakemeldingene AtB har fått dreier seg om skoleskyss.

- Det er klart at foreldre blir bekymret når barna ikke kommer hjem til avtalt tid. Det hadde også jeg blitt om det var snakk om mine barn, sier Elvan.

Hun regner med at det blir satt opp flere busser fremover, og understreker at ruteendringene er noe også skolen må venne seg til.

- Skoleskyss er en utfordring

Odd Erik Røstad, enhetsleder for grunnskolen i Ørland kommune, kjenner ikke til den konkrete episoden onsdag.

- Men generelt vil jeg si at folk tar ganske mye ansvar selv. Lærerne forlater ikke skoleområdet før de vet at alle barna kommer seg trygt hjem

- Vi har hatt en utfordring med skoleskyssen her i Ørland. Det er for få plasser, og noen ruter som mangler.

- Vi har hatt forløpende kontakt med AtB, og de har opprettet noen ruter etter at vi har vært i kontakt med dem. Men vi synes det tar litt lang tid å få gjennomslag, sier Røstad.

- Alle skal komme seg på skolen

Onsdag uttalte AtB seg om utfordringene rundt bussruteendringene i distriktene.

- Vi jobber nå sammen med skolene og operatørene, og justere disse rutene slik at alle kommer seg på skolen, sier markeds- og kommunikasjonssjef Grete Opsal i AtB.

Hun opplyser at oppstarten totalt sett har gått bra, og at de de fortløpende jobber med å få alt på plass.

- Nå er det viktig at vi kommer i gang med det rutetilbudet vi har nå, så får vi gjøre oss en del erfaringer gjennom høsten, sier kommunikasjonssjefen. Noen endringer og justeringer har vi allerede gjort.1. januar overtar AtB ansvaret for hurtigbåt i Sør-Trøndelag, og i den forbindelse vil det skje en ruteendring for både buss og båt i fylket.

Lise Mari Oldens datter måtte kjøres hjem av en lærer. Foto: PRIVAT
Markedssjef i AtB, Grethe Opsal. Foto: ATB