Meldingen om dødsulykken kom inn til Sør-Trøndelag politidistrikt klokken 15.35.

Funnet ved flystripa

Da politiet ble varslet om ulykken, hadde allerede 34-åringen vært savnet i en time. Et kvarter senere, rundt 15.50, ble mannen funnet av andre fallskjermhoppere. Den omkomne befant seg da i nærheten av flystripa. Kort tid etter dette ble mannen bekreftet omkommet.

- Årsaken til ulykken er ikke kjent, sier operasjonslederen.

Ifølge Kimo vil utstyret han hadde på seg, og omstendigheten rundt hoppet etterforskes nærmere i dagene som kommer. Mannens pårørende er varslet om hendelsen. Mannen var bosatt i Trondheim, men hjemmehørende et annet sted i landet.

Klubb i sjokk

Fagerhaug flyplass ligger om lag 10 km nordøst for Oppdal sentrum. Mellom ti og femten personer skal ha deltatt på fallskjermhoppingen som var i regi av NTNU Fallskjermklubb. Klubben er i sjokk etter dødsulykken.

- Vi reagerer med stor tristhet og har fokus på å samle medlemmene og snakke om det tragiske som har skjedd, sier Harald Kvande, som er hovedinstruktør i klubben.

Kvande var ikke instruktør under hoppingen på søndag. Han er ikke kjent med at klubben tidligere har opplevd ulykker. NTNU Fallskjermklubb har 200 medlemmer.

Flyplassen ligger nordøst for Oppdal. Foto: GOOGLEMAPS