4. januar i år omkom Grete Helene Wiseth i en trafikkulykke på E6 i Verdal kommune. 25-åringen var bosatt på Levanger med samboer, og spilte håndball for Levanger Håndballklubb.

Tre biler involvert

Verdal lensmannskontor og ulykkesgruppa til Statens vegvesen undersøkte ulykkesstedet ved Bobyn kjøpesenter.

- Kjøretøyet til den omkomne kom over i motsatt kjørefelt, og kolliderte med en bil i nordgående retning. En tredje bil kom like etterpå og kjørte inn i kjøretøyene som hadde kollidert, forklarer etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Verdal lensmannskontor.

- Ingen feil med bilen

Alle sjåførene var alene i bilene. Det ble raskt konstatert at det var snakk om en dødsulykke. Én annen person ble sendt til sykehus med lettere skader.

- Det er ikke påvist noen tekniske feil på kjøretøy eller veien. Værforhold har heller ikke spilt inn. Det er menneskelig svikt som er årsak til ulykken ifølge ulykkesgruppa til Statens vegvesen, forklarer Ravlo.

Saken ble oversendt påtalemyndighetene, hvor den ble henlagt.

Wiseth spilte for A-laget til Levanger håndballklubb, og ble beskrevet som lagets gledesspreder av sine håndballvenninner. Flere av spillerne sa til adressa.no at de hadde fått et nytt syn på trafikksikkerhet i etterkant av ulykken.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet ved Bobyn i Verdal. Foto: LEIF ARNE HOLME
Grete Helene Wiseth (25) mistet livet i en trafikkulykke 4. januar i år.