I flere timer jobbet mannskaper fra Viking og Orkdal bygdeservice med å losse ut laks fra en semitrailer som veltet på fylkesvei 714 i Krokstadøra i Snillfjord kommune.

Åtte mann

Etter at kjøretøyet veltet onsdag kveld, måtte personer ta seg av mellom 20 og 25 tonn laks før bilen kunne berges vekk fra veien. Klokken 17.15 opplyser politiet at veien er ryddet-

- Vi har holdt på her siden klokken åtte torsdag morgen, men nå begynner vi å se slutten på dette. Jeg vil anslå at mellom 80 og 85 prosent av fisken kan brukes til videre salg, resten må vi kaste. Det er mange som er lange i armene nå, sa Morty Trøan i Viking til adressa.no klokken 14.50

Mens arbeidet har pågikk var det manuell dirigering av trafikken på stedet.

Kom ikke frem til stedet

Meldingen om uhellet kom inn til politiet onsdag kveld. Det ble også meldt om en diesellekkasje i forbindelse med velten.

Klokken 05.14 torsdag morgen ble veien delvis åpnet for trafikk. På grunn av problemer langs flere veier i snøværet som oppsto onsdag, ble alle kjøretøy som kunne tatt imot laksen i ulykkesbilen stående fast.

- Vi har vært maksimalt uheldige. Den første bilen som skulle komme og ta imot fisken måtte snu på grunn av tekniske problemer. Den andre ble stående fast i køene på Kvål, mens den tredje slet med å komme seg fra Orkanger, fordi den første bakken på fylkesvei 714 var full av vogntog, forteller Trøan.

Må arbeide i enda flere timer

Arbeidet var tidkrevende.

- Det er veldig glatt inne i lasterommet på det veltede kjøretøyet, og det blir vanskeligere å komme til jo lenger inn vi går. Jeg regner med at vi har mellom to og fire timer igjen før vi har fått ut all laksen, sa Trøan til adressa.no klokken  11.45.

Trøan forteller at det ikke har vært store problemer å få trafikken forbi stedet.

Smerter i ryggen

Ifølge Avisa Sør-Trøndelag skal kjøretøyet ha tatt med seg to trafikkskilt, og sjåføren skal ha fått smerter i ryggen etter velten.

Ifølge Trøan er det fersk fisk som ble fraktet i semitraileren. På grunn av temperaturen på stedet, skal denne imidlertid ha holdt seg godt gjennom natten.

Det ble ingen alvorlige personskader da en laksetrailer veltet i Snillfjord. Foto: adressa.no-tipser