Ifølge vitner høres det jevnlig smell fra den brennende bygningen på Tulluan i Klæbu. Foto: Kim Nygård

En brannbil ble sendt ut klokken 08.00 etter det ble meldt om røyktutvikling på stedet.

- Røykutviklingen kommer av de varme gjenstandene som fremdeles er på tomta og vann som fordampes. Det er ikke fare for at brannen skal blusse opp igjen, men vi har sendt ut en brannbil som skal overvåke røykutviklingen, sier brannmester Gunnar Sundli i 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

- Varmen vil være der en stund fremover, så vi skal overvåke branntomten ut dagen, legger Sundli til.

Mann til avhør

En mann er tatt inn til avhør etter brannen som brøt ut tirsdag kveld. Ifølge operasjonsleder Wiktor Pedersen skal mannen som ble brakt inn til avhør ha vært på verkstedet da brannen brøt ut.

- Mannen er 27 år, og var til stede da brannen startet. Han har foreløpig status som vitne i saken, sier Pedersen.

- I startfasen var vi usikre på hvor mye gass det var i bygget, men etter at vi snakket med eier av bygget og fikk brannvesenets observasjoner ble dette tonet ned. Vi må etter hvert komme oss inn i bygget for å se om det er folk som kan ha kommet til skade der inne. Det kan vi ikke mene noe om per nå, sier innsatsleder Anders Sjøtrø.

Ifølge innsatsleder er det en del motorsykler, bobiler og amerikanske kjøretøy inne i bygningen. Verkstedet brukes ofte av folk som driver og skrur litt.

- Er dette årsakene til smellene vi har hørt?

- Det er en del sveisegass i bygget, men brannvesenet har sett flaskene og bekrefter at sikkerhetsventilene fungerer. Det er noen små smeller, men det er ingen fare for omkringliggende bygninger, sier innsatsleder Sjøtrø.

Sikrer verdier

I startfasen ble det vurdert å evakuere nærliggende boliger, men da nødetatene fikk oversikt over det som befant seg i bygningen ble det besluttet at dette ikke var nødvendig.

En tredjedel av bygningn er i tre og denne delen er totalskadd. Resten av bygningen er i betong. Politi og brannmannskaper har hele tiden jobbet for å berge verdier utenfor og på området med den brennende bygningen. Verkstedet er en del av næringsparken på Tulluan, som har totalt 19 leietakere.

- Det er store verdier i næringsparken. Brannmannskaper kommer til å fortsette med slukking og avkjøling av gassbeholdere, og vi kommer også til å ha politi til stede på området gjennom natten, sier operasjonsleder Pedersen.

Utviklet seg raskt

- Bygningen ble raskt overtent, og flammer med kraftig gnistregn slo ut fra taket, fortalte reporter Jonas Bjørkli fra brannstedet klokken 21.20. Flere brannbiler med mannskap har jobbet med brannen, og en time senere er ikke flammene like kraftige. Det er desto mer røyk på stedet. Bygningene blir karakterisert som totalskadd.

Åstedsgranskingen vil starte onsdag.

Nabo hørte et smell

Geir Borgen bor i et av nabohusene på stedet, og forteller at han hørte et kraftig smell fra verkstedbygningen, cirka 20.50.

- Jeg løp opp på loftet, og da så jeg at det brant i hjørnet på verkstedhallen.

Ifølge Borgen utviklet brannen seg veldig fort, og bygningen var overtent i løpet av ti minutter.

Frode Nordvik befant seg i et bygg like ved verkstedhallen da brannen brøt ut.

- Det er ikke trivelig. Jeg var der inne et par timer tidligere og så på biler, sier Nordvik.

Veien stengt

Fylkesvei 704 ble stengt som følge av brannen.

Brannen ble meldt cirka klokken klokken 20.45.

En nabo forteller at han hørte et smell og så deretter flammer i et hjørne av verkstedhallen. Minutter senere slo flammene ut over tak, med et enormt gnistregn. Foto: Kim Nygård