Jentene legger ingenting imellom når de fyrer løs mot universitets nye forskrifter, hvor studentene ikke får mulighet til å forbedre flere fag i semesteret.

- Det er ikke akkurat studentvennlig, nei. Hele intensjonen med kvalitetsreformen er jo at man skal gjennomføre studiene raskere, men dette kan virke mot sin hensikt, tror Marthe Strickert. - Dersom man kun kan forbedre ett fag per semester, vil det føre til at flere studerer over lengre tid, tror mediestudenten.

Maria Furseth er leder av Studentutvalget for humaniora og samfunnsvitenskap ved NTNU. Hun tror forskriften fører til at studenter søker seg til andre universiteter.

- De ansatte jeg har snakket med på universitetet tror ikke det vil gi utslag på søkertall, men de har heller ikke like god kontakt med studentene. Jeg er overbevist om at folk søker seg til andre steder, sier Maria Furseth.

- Går for fort

Jentene tror det blir verst for psykologistudentene som må kjempe seg inn på profesjonsstudiet.. Maria har selv prøvd å komme inn på profesjonsstudiet, uten å lykkes.

- Jeg vet hvor vanskelig det er. Nå har jeg valgt å studere tilbachelor i psykologi i stedet, sier hun.

Jentene er allerede forvirret fra før med universitetets nye regler i forbindelse med kvalitetsreformen. Nye grader, nye fag og endret eksamensform er noe av det de må forholde seg til.

- Jeg synes det går litt fort unna. NTNU burde innføre nye regler gradvis, dette bidrar bare til ytterligere forvirring og frustrasjon blant studentene, mener Marte Strickert. Forvirret: Maria Furseth (til venstre) og Marthe Strickert synes NTNU er altfor rask med å innføre nye regler for studentenr. - Det er forvirrende med så mye nytt å forholde seg til, mener studentene.