Slik blir den nye traseen. Foto: STATENS VEGVESEN

I går undertegnet Statens vegvesen kontrakten som skal føre til bygging av nye E6 gjennom Oppdal.

BL Entreprenør skal stå for oppføringen av en ny strekning på 3,5 kilometer – prosjektet koster 146,5 millioner kroner.

Flyttes til urørt terreng

I dag går E6 gjennom sentrum av Oppdal. Utbyggingen skal flytte europaveien delvis ut i urørt terreng sør for sentrum, ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen.

- E6 gjennom Oppdal har vært en lang prosess. Traseen vil gå over et jorde og følge jernbanen til sørenden av sentrum. Det er en korridor som har vært regulert for E6, sier prosjektleder Lars Bjørgård til adressa.no.

«Hensikten med utbyggingen er å etablere et oversiktlig veisystem som skal gi gode utbyggingsarealer for sentrumsaktiviteter samt bidra til at E6 flyttes til mindre trafikkerte deler av sentrum.», heter det i beskrivelsen av prosjektet. Les mer her.

E6 får en helt ny trasé i sentrum hvor det vil bli bygget to underganger for fotgjengere. Et nytt lokalveisystem og en tilkobling for riksvei 70 inngår i prosjektet.

Ferdig i 2015

Første spadetak ble tatt allerede i september i fjor. Ifølge lokalavisa Opp ble valget av entreprenør for denne delen av E6 utsatt på grunn av en klage om anbudsprosessen.

Arbeidet på den nye strekningen gjennom Oppdal begynner i mai. Nye E6 skal etter planen stå ferdig i oktober 2015.

Regjeringen vil bruke nesten 23 milliarder på vei i Norge i år. Her kan du lese om foreslåtte veiprosjekter i Midt-Norge.