Selv om det har vært en snøfattig vinter i Midt-Norge, kan Trondhjems turistforening melde om gode forhold i fjellet nå.

- Snøen som har kommet i mars er nok til å gi folk fine skiturer. Vi har nå akkurat merket ferdig til sammen 880 kilometer med turløyper, som nå er klar. Dessuten har to av de betjente turisthyttene våre åpnet dørene og er klar for årets storinnrykk. Det er Jøldalshytta i Trollheimen og Storerikvollen i Sylan som åpner dørene i dag, sier Jonny Remmereit i turistforeningen til adressa.no.

De andre hyttene er selvbetjente, men allerede til neste helg blir to nye hytter betjent. Og får metrologene rett, får alle som kommer seg ut i helga sol og fine temperaturer.

Det er nok snø i Trollheimen, og ruta som går mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta, den såkalte Trekanten, er nå ferdigmerket.

- Her er det 20 - 80 cm snødybde, enkelte plasser i høyden er det noe avblåst, men det er nok snø til skiturer fremover. Hele Trekanten er merket med kvist. Det er i tillegg kvistet fra Vaulan til Jøldalshytta.

Alle hyttene i Trekanten melder om gode forhold. Ingen problemer med kryssing av elver og bekker. Gjevilvasshytta har også åpnet for dagservering på lørdager og søndager. Dit er det oppkjørte skispor fra Osen, en av de mest populære skiturene i Oppdal.

Det er noe mer snø i Sylan enn det er i Trollheimen. Det meldes om vel en halv meter snø på flat mark. Noen steder har snøen fokket seg, men det er generelt godt skiføre. I Sylan er det for øvrig til sammen 800 km med helårsmerkede vinterruter på norsk og svensk side, men også her kan det bli tøft å finne snøen ved påsketider.