Det skriver avisa GD. I dag består stammen av rundt 270 dyr. Det er Fylkesmannen i Sør-Trøndelag som har forvaltningsansvaret for moskusstammen.

Flokk på avveie

Nylig ble det oppdaget en flokk på ni dyr i Sjonghøe på Lesja. Denne flokken har vært på avveie i over et år, og har oppholdt seg langt utenfor moskusdyrenes kjerneområde på Dovrefjell. I fjor ble folk på hytter og setrer i Dalsida i Lesja skremt av moskus. Trolig dreier det seg om den samme flokken, og nå krever kommunestyret og fjellstyret i Lesja den fjernet fra området.

Moskusflokken står for øyeblikket  i et utilgjengelig område, og det er derfor ikke aktuelt å fjerne den nå.  Når det gjelder denne flokken i Lesja kommune, er forvaltningsansvaret overlatt Oppland fylke.

Nærgående dyr

- Men først ønsker vi en tilbakemelding på de forslagene om bestandsreduksjon vi har kommet med. sier Harald Klæbo ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oppland til GD.

- Før det blir tatt endelige avgjørelser vil det være behov for samtaler mellom Fylkesmannen i Oppland, Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og Miljødirektoratet, opplyser Klæbo til avisen.

Det er først og fremst moskusdyr som går nært folk og bebyggelse som er er foreslått tatt ut.