– Vi vil gå inn for at fylkesrådmannen gjør denne vurderingen, men så vil vi selvsagt se på utredningen før vi trekker den endelige konklusjonen, sier Karin Bjørkhaug (KrF), leder i samferdselskomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Adresseavisen fortalte onsdag om fylkesrådmannens forslag til tiltak for å fjerne underskuddet i transportselskapet AtB.

SISTE STIKK: Snart går sikringen

Fylkessamband

Et av forslagene er å fjerne fritaket for betaling på elbiler på ferjesambandene der fylkeskommunen bestemmer takstene, blant annet Flakk-Rørvik og Brekstad-Valset.

KrF og Arbeiderpartiet utgjør flertallet i samferdselskomiteen, og vil derfor sende fylkesrådmannens innstilling videre til fylkestinget.

TV-ADRESSA: - Jeg må kanskje se meg om etter ny jobb

I klimaforliket som Stortinget vedtok i 2012 ble det lovet at avgiftsfordelene for elbiler skulle fredes ut 2017, noe som også ble påpekt da adressa.no spurte pendlere om hva de synes om at ferjefritaket kan forsvinne.

– Vi ønsker at det skal være forutsigbarhet, men ingen ordninger er evigvarende, verken for eiere av dieselbiler, bensinbiler eller elbiler. Staten har sagt at man skal ha fritak på statlige veier og samband frem til 2017, men på fylkessambandene har vi ikke gitt et slikt løfte. Vi er heller ikke forpliktet av det staten har lovet, sier Bjørkhaug.

Kutt i rutetilbud

Et endelig vedtak kan tidligst komme på fylkestinget i juni, ifølge Bjørkhaug.

For å få AtBs budsjett i balanse har fylkesrådmannen i tillegg foreslått kutt i bussrutene og hurtigbåtene og økt takst for skoleskyss.