I 20-tiden torsdag kveld mottok politiet melding fra tre unge turgåere som hadde fått trøbbel ved fjellet Storhaugen i Storlidalen i Oppdal.

– De mistet all sikt på tur ned fra toppen. Det var dårlig vær, tåke, snø og dermed ingen sikt, opplyste operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no fredag morgen.

Måtte grave seg ned

Mennene kontaktet Røde Kors, som koblet inn politiet. De fant ut at den eneste måten å ta seg inn til mennene var å ta skiene fatt. Det ble derfor gitt råd til mennene om at de heller skulle bygge seg en snøhule og overnatte i denne gjennom natta.

– Siden de ikke så noe var det fare for at de kunne gå inn i rasutsatte områder. Derfor var det best å holde seg i ro, forklarer Metlid.

Røde Kors har holdt seg i normal beredskap gjennom natten, opplyser Terje Aunøien i Oppdal Røde Kors.

– Vi ga dem råd om skredsikkerhet og terrenget. Ellers har vi hatt fire mann på vakt som vanlig, men vært klare til å rykke ut, sier Aunøien.

Brukte én time ned

Klokken 08.00 fredag morgen opplyser politiet på Twitter at de tre mennene har kommet seg velberget ned.

- De opplyste selv at de var i god behold, men at det hadde vært kaldt. De begynte å bevege seg nedover klokken 06.45. En time senere var de ned på parkeringsplassen ved Dalsli skitrekk. Vi er glade for at de kom seg velberget ned, sier operasjonsleder Randi Fagerholt i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Litt kaldt

Politiet holdt gjennom natta kontakt med mennene i 20-årene én gang i timen. De hadde det litt småkaldt, men er ved godt mot. Mennene hadde ikke med seg sovepose, men har holdt varmen ved hjelp av gode klær, jervenduk og snøhule.

Både Røde Kors og Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble orientert, men ble ikke involvert i noen redningsaksjon.