28. mars april åpnet to bomstasjoner på fylkesvei 714, også kalt Lakseveien. Bomstasjonene er plassert på Våvatnet og Vaslag.

- Det er ikke meldt inn noen problemer med det tekniske utstyret eller ved selve åpningen av bommene, sier Kåre Inge Viken ved Statens vegvesen region Midt.

Flere passeringer ved Våvatnet

Han opplyser at det er gjennomsnittlig 3050 passeringer hver dag.

- Det er rundt 1650 passeringer på Våvatnet og 1400 på Vaslaug. Hva gjennomsnittstrafikken over året vil bli er det altfor tidlig å si noe om. Passeringer med kjøretøy uten avtale prises på et senere tidspunkt, så det er for tidlig å si noe om inntekten ennå, forklarer Viken.

Innkrevingen skjer i begge retninger, hele døgnet rundt. Bompengene skal brukes til videre utbygging i trinn 2 av Lakseveien ut til Hitra.

Skal bygge ut Lakseveien

Trinn 2 handler blant annet om den omstridte kryssingen av Åstfjorden med bru og tunnel under Mjøneshatten.

- 10,1 prosent av kjøretøyene er kjøretøy med tillatt totalvekt over 3500 kg. Regelverket for bompengeinnkreving har to kjøretøyklasser for biler, tillatt totalvekt over eller under 3500 kg. Det skilles ikke på vogntog og små lastebiler, forklarer Viken.

Prisen for å passere bomstasjonen ved Valslag og Våvatnet for en privatbil er henholdsvis 67 og 52 kroner. Prisen for tunge kjøretøy er 335 (Valslag) og 260 kroner (Våvatnet).

Det er Trøndelag Bomveiselskap AS som har ansvaret for innkrevingen, og for å få rabatt må du tegne Autopass-avtale med selskapet. Du får 30 til 50 prosent rabatt for hver passering avhengig av størrelsen på innbetalt forskuddsbeløp.

Bomstasjonen ved Våvatnet har flere passeringer hver dag enn den andre bomstasjonen på Lakseveien. Foto: KJELL A. OLSEN