- Det er umulig å finne seg en parkeringsplass på Flakk og det ble mye verre etter at elbilene må betale på ferja. Folk parkerer i hytt og vær, sier Ole Frengen, styremedlem i Fosen pendlerforening.

Frengen pendler hver dag mellom Rissa og Trondheim. Bilen setter han igjen på Rissa og benytter seg av en firmabil som står parkert på Flakk. Men det kan det bli slutt på nå.

Drastisk løsning

- På mandag var det helt fullt, det endte med at jeg måtte stå over to ferjer for å få plass, sier Frengen.

For å unngå at det skjer igjen har Frengen gjort endringer på arbeidsdagen. Nå begynner han en time før og avslutter jobbdagen en time tidligere, men han vurderer også en mer drastisk løsning på problemet.

- Jeg vurderer faktisk å bo i campingbilen fem dager i uka. Det blir den rimeligste løsningen, sier Frengen.

Problematisk

Like ved parkeringsplassen ligger Flakk camping. De merker godt at det er trangt om parkeringsplassene like ved innkjørselen til campingen.

- Vi synes det er problematisk. Enkelte ettermiddager og helger er det svært trangt i innkjørselen inn til campingen, spesielt for store kjøretøy. Når det kommer biler imot så hender det at de som skal inn må rygge ut igjen, sier innehaveren av Flakk camping.

- Trondheim parkering er flink til å komme hit og skrive ut bøter, vi har en god dialog med dem. Men det er ikke alle som bryr seg om bøter, legger innehaveren til.

Prioriteringer og penger

For Sør-Trøndelag fylkeskommune er det ingen nyhet at parkeringssituasjonen på Flakk er anspent.

- Vi har fått mange henvendelser opp gjennom årene, sier rådgiver Eivind Myhr ved samferdselsavdelingen i Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Selv om fylkeskommunen er klar over situasjonen blir det ikke gjort noen store utbedringer med det første.

- Det ligger et politisk vedtak om å ikke gjøre noe med parkeringsplassene på dette sambandet. Det kan komme nye momenter som gjør at vedtaket blir revurdert, som for eksempel at elbilistene må betale ferjebillett, men inntil videre så blir det ikke gjort noe, sier Myhr.

- Vi skjønner at folk ønsker det, men det handler om prioriteringer og penger, legger Myhr til.

Viss forbedring

Like ved ferjekaia er det noen parkeringsplasser ekstra, men det er en hake – det er bare lov å stå der i 30 minutter.

Fylkeskommunen prøver nå å gjøre disse parkeringsplassene tilgjengelig for langtidsparkering.

- Vi er i dialog med Statens vegvesen om de parkeringsplassene. Det er snakk om 14–15 parkeringsplasser ekstra. Det er ikke så mange plasser, men det vil gi en viss forbedring, sier Myhr.

Kreativ parkering kan gjøre det vanskelig for gjestene å komme seg inn til Flakk camping. Dette bildet er tatt før 1. juni. Foto: privat
Her er det kun lov å stå i 30 minutter. Sør-Trøndelag fylkeskommune vil gjøre dette til en langtidsparkeringsplass. Foto: Ole Frengen