En bruker på fluefiske.net spurte andre på forumet om råd da han skulle selge blant annet fluestenger. Innlegget ble lagt ut onsdag etter at politiet beslagla store mengder fiskeutstyr i Trondheim. Fiskeutstyr.net valgte å stenge tråden etter å ha vært i kontakt med Trondheim politikammer. Foto: Skjermdump fluefiske.net

Fiskeutstyret var annonsert til salgs på finn.no, og etter tips og undersøkelser av annonsen gjennomførte trondheimspolitiet ransaking hjemme hos en mann bosatt i Trondheim 5. juni. På adressen ble det beslaglagt store mengder fiskeutstyr.

Onsdag 11. juni, i etterkant av beslaget, registrerte det seg en ny bruker hos fluefiske.net. Han ville selge fluefiskeutstyr, skriver nettstedet. Utstyret hadde også vært til salgs på finn.no og på Facebook.

Kjente igjen stengene

- For et par år siden hadde vi en del tyverier av fiskeutstyr fra Gaula. I forrige uke fikk vi opplysninger om at slike stenger var annonsert på finn.no, sier etterforskningsleder Grethe Fossum i Melhus lensmannskontor.

Ifølge henne forsøkte mannen å selge utstyret langt billigere enn hva som er normal pris.

Blant utstyret som har blitt forsøkt solg finner man stenger og sneller fra Sage, Loop, LTS, Hardy, Davidsen, Loomis, Orvis, Berkley og Shimano, skriver fluefiske.net.

Et av nettstedets medlemmer kjente igjen to av stengene fra et tyveri ved Gaula for et par år siden.

- Vi fikk beslutning fra jurist om å ransake leiligheten til mannen og fant utstyr vi har gjort beslag i. Det dreier seg om rundt 20 stenger og 30 sneller. Disse er ikke levert tilbake til mannen.

- Vet at noe er stjålet

Melhus lensmannskontor har den siste tiden fått mange henvendelser fra personer angående fiskeutstyret.

- En person fra Midtre Gauldal som anmeldte tyveri av utstyr for to år siden kjente igjen sine ting i annonsen, så vi vet at noe av det er stjålet. Vi har fått flere telefoner fra folk som savner sitt utstyr, men vi må undersøke nærmere om dette er blant det vi har beslaglagt.

Fossum vet ikke hva den samlede verdien på gjenstandene er. Hun opplyser at det for et par år siden ble stjålet stenger i Melhus som kostet 10 000 til 20 000 kroner, men disse er ikke identifisert i beslag fra forrige uke.

- Vi vet ikke hvor alt utstyret stammer fra, men mannen blir siktet for tyveri eller heleri, sier hun.