Ole Henry Snildalsli (16) har en trang til å gjøre noe ingen andre har gjort.

Og sjansen for at andre har sparkesyklet seg fra Oppdal til Åre er minimal, mener 16-åringen fra Trondheim.

- Jeg har syklet og trikset mye på sparkesykkel. Nå vil jeg gi både meg selv og fansen en ny utfordring. Egentlig tenkte jeg å sparkesykle fra Trondheim til Bergen, men etter råd fra foreldrene mine justerer jeg ned planene noe, sier Ole Henry Snildalsli. Med fansen mener han de mange tusen følgerne på sosiale medier.

Ryggsekk som oppakning

- Er det i mangel av sommerjobb eller er det for å slå i hjel tid i sommer du gjør dette?

- Nei, jeg har sommerjobb på gården til søsteren min på Klett. Sparkesykkelturen gjør jeg fordi jeg har lyst. Det var noe jeg kom på helt plutselig for en god stund siden.

Oppladningen til det lange sparkesykkel-stuntet som tilsvarer om lag halve strekningen Trondheim-Oslo, gjøres for tiden på festival på Sørlandet. Trolig starter Ole Henry turen 23. juli. Oppakningen blir ryggsekk med telt, mat og primus.

- Jeg regner med å bruke 3–4 dager på sykkelturen mellom Oppdal og Åre.

- Låret får det tøft

- Hvilken kroppsdel tror du får den tøffeste belastningen?

- Venstre lår vil nok få kjørt seg. Venstrebeinet er stå-beinet. Høyre fot bruker jeg til å sparke fra med og vil neppe bli problemet. Men jeg får ta tiden til hjelp, stoppe og ta pauser underveis. Og så håper jeg det ikke er for mye ujevnheter i asfalten, sier Ole Henry Snildalsli som belager seg på å gjennomføre turen alene.

Reiseminner på app

Nå satser Ole Henry Snildalsli på finvær og at veiarbeiderne har gjort god asfaltjobb i sommer. Til fansen lover han noen reiseskildringer underveis på appen Vine.