- Vi var på en dagstur i fjellet.

Det forteller en 57 år gammel mann til adressa.no. Det var lørdag han gikk opp på Langfjellet i Rennebu sammen med kona (57), datteren (23) og svigersønnen (24) sin.

Mens de var oppe i 1100 meters høyde ble de rammet av lynet.

Svigersønnen fikk hjertestans

- Det er en familie på fire som er truffet. En har hatt hjertestans, men gjenoppliving har ført til at hjertet slår igjen, opplyste operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt etter hendelsen.

Det var svigersønnen til 57-åringen som fikk hjertestans og ble gjenopplivet etter hjerte- lungeredning på fjellet.

Klokken 17.08 fikk AMK melding om at personer var truffet av lynet i Rennebu kommune i Sør-Trøndelag. Hovedredningssentralen bisto umiddelbart med å sende ut helikopter. Luftambulanse fra Dombås og Sea King-helikopter fra Ørland ble sendt til stedet. De lokaliserte familien på fjellet og fløy dem til St. Olavs Hospital.

Plukket opp i løpet av kort tid

Familien har i fellesskap besluttet at de ikke ønsker å stå frem i pressen. Når adressa.no kontakter 57-åringen mandag ettermiddag, ønsker han likevel å viderebringe en takk til rednings- og helsepersonellet som tok vare på dem etter lynnedslaget.

- Vi er veldig takknemlig for den redningsoperasjonen som ble iverksatt. Vi var plukket opp i løpet av en halvtime. Vi er også takknemlig for den oppfølgingen vi har fått på sykehus i ettertid. Alt har fungert helt optimalt, sier 57-åringen, og legger til:

- Det går etter forholdene bra med oss.

Sjeldent oppdrag

Torstein Mehli, fartøyssjef på Sea King-helikopteret ved 330 skvadronen på Ørland, opplyser at maskinen i utgangspunktet ikke er bygget for å fly i tordenvær.

- Vi fikk melding om at det var tordenbyger med hagl, men da vi kom inn i området hadde bygene flyttet seg. Vi så lynnedslag i Trollheimen, men der vi skulle lande, var det en åpning, sier Mehli om oppdraget i Rennebu på lørdag.

Mannskapet brukte minst mulig tid på bakken, før de fløy familien videre til St. Olavs Hospital sammen med Luftambulansen.

- Det er ikke ofte vi har oppdrag i tordenbyger, og personlig var dette mitt første oppdrag under slike omstendigheter, sier Mehli.