Flere lesere kontaktet adressa.no mens godværet var på sitt beste for å tipse om et «søppelberg» på stranda ved Øysand camping.

- Det er et tragisk syn som møter oss. Det er stablet med paller, søppelsekker og mye annet rart, sier en av leserne som har kontaktet oss.

- Slik bør det ikke være på en strandperle. Og når det i tillegg er slik at man må betale for å parkere så bør det jo være i god stand, fortsetter mannen, som er bosatt i området.

SE BILDESERIE: Dette er lesernes sommerbilder

Mye trevirke

Daglig leder ved Øysand Camping, Erlend Antonsen, opplyser at haugen ligger helt i utkanten av strandområdet.

- Det er snakk om en to kilometer lang strand, så én plass må vi gjøre av alt trevirket som kommer inn der. Det ligger helt i utkanten, og når forholdene ligger til rette for det så vil haugen tennes på og brennes opp. Før den tid blir alt av søppelsekker, jernskrap og annet søppel fjernet, sier Antonsen.

- Vi kan dessverre ikke kjøre til Heggstadmoen med søppel hver eneste dag.

Han sier at det er beklagelig at søppelet har samlet seg opp, og opplyser at det er en konsekvens av godværet som har vært over Trøndelag den siste tiden. Tusenvis av mennnesker bruker stranda på Øysand som sole- og badeplass, og dermed blir daglig søppelplukking prioritert.

Mens debatten om bystrand i Trondheim fyller spalteplass i Adresseavisen trekker altså tusenvis at solhungrige trøndere til badestranda på Øysand.

Hva er din badeperle? Gi dine tips i kommentarfeltet under saken.

LES OGSÅ (PLUSS): - Folk finner badestrendene i Trondheim lite attraktive

LES KOMMENTAR (PLUSS): Hvor vanskelig kan det være å få til ei bystrand i Trondheim?

Dyr søppeltømming

- Vi bruker mellom 100 og 150 000 kroner på søppelrydding hvert år. Søppelkassene tømmes to ganger om dagen, og konteinerne må vi tømme to ganger i uka når det er sol. I tillegg har vi folk på sommerjobb som plukker søppel, og hver eneste morgen kjører en traktor med horv over stranda for å gjøre den finere, sier Antonsen.

Han innrømmer at campingen, i de beste finværsperiodene, kan havne litt på etterskudd når tusenvis av mennesker dukker opp. Da prioriteres engangsgriller og matsøppel.

Når det gjelder argumentet om parkeringsavgift, sier Antonsen at det ofte brukes mot campingen. Alle som skal parkere i området må betale 50 kroner. Den daglige lederen påpeker at det ikke er en direkte sammenheng mellom parkeringen og servicetilbudet.

- De som sykler eller går hit betaler ingenting, og har det samme servicetilbudet som de som betaler. Når folk betaler så forventer de at toalettene skal være nyvasket hele tiden, men det er altså ingen direkte sammenheng. Man betaler for å få sette fra seg bilen, sier Antonsen.

Han forteller at pengene som kommer inn på parkering blir brukt på sanitæranleggene, samt på søppeltømming.

Hva er din badeperle? Gi dine tips i kommentarfeltet under saken.

Alle som skal parkere i området må betale 50 kroner. Den daglige lederen påpeker at det ikke er en direkte sammenheng mellom parkeringen og servicetilbudet. Foto: ole martin wold
Pengene som kommer inn på parkering blir brukt på sanitæranleggene, samt på søppeltømming. Foto: ole martin wold
Det har vært stort besøk på de fineste sommerdagene. Dermed har det hopet seg opp en del søppel. Foto: ole martin wold