–Det har rett og slett vært kjempeartig. Alt har gått utrolig bra. Til og med været har vært på vår side.

Det sier daglig leder Anne Nørbech i Elden. Hun forteller at det lenge har vært et mål å nå 10000 solgte billetter.

Passert 10500 solgte

– I år har vi også utvidet tribunekapasiteten med 76 seter, og det er allerede klart at vi har passert 10–500 solgte billetter, inklusive generalprøven. I tillegg har vi solgt et stort antall trappebilletter i forkant av hver forestilling, men der har vi ingen opptelling klar ennå, sier hun.

Nørbech forteller at folk på jakt etter billetter har stått flere timer i kø hver kveld ved spillplassen for å sikre seg trappebilletter. Det legges ut ca. 60 slike billetter to og en halv time foran hver forestilling, i tillegg til at enkelte som har fått billetter til overs har solgt sine på et blunk.

Heldige med været

– Tross tordenvær og enkelte heftige regnbyger flere dager, har vi sluppet utrolig godt fra det under forestillingene så langt. Mandag var det ekstremregn, og sceneområdet var nærmest oversvømt rett før forestillingen, men da vi startet ga det seg, sier hun.

Anne Nørbech er full av lovord overfor alle som deltar i Elden, både på og utenfor scenen.

Svært unge aktører

– Vi har 129 aktører på scenen, og det er verdt å merke seg at så mange som 80 av dem er bare 20 år eller yngre. Det betyr at de er født samme år som Elden ble skrevet i 1994 eller senere, sier hun.

Styreleder Terje Svendsen er også en meget fornøyd mann om dagen. Lørdag går den siste forestillingen av Elden av stabelen, og han betegner årets utgave som «the best ever».

Erklærer suksess

– Vi mener at 2014-sesongen har blitt en både kunstnerisk, og sannsynligvis også økonomisk suksess. Vi tror ikke regnskapet vil gi oss overraskelser, og vi er utrolig godt fornøyd med regissør Leif Stinnerboms arbeid med Elden. Samtidig ser vi at hans etterfølger, Paul-Ottar Haga, allerede har spennende planer på gang, sier Terje Svendsen.